DOZORRO-NEWS

«Використання Prozorro Market суттєво економить кошти на закупівлях засобів індивідуального захисту» – ДП «Медзакупівлі України»

22.04.2021 11:43

З початком пандемії COVID-19 медичні маски та антисептики для обробки шкіри стали вельми затребуваним товаром на який суттєво збільшився попит. Наразі існує кілька процедур для придбання відповідних торів, наприклад, допорогові закупівлі, відкриті торги, процедура звітування, спрощена процедура закупівлі та звіт про укладений договір. Проте, найекономнішим способом закупівлі подібних засобів індивідуального захисту є медичний електронний каталог Prozorro Market, повідомляє ДП «Медичні закупівлі України». 

Фахівці держпідприємства порівняли ціни на згадані медичні товари. Для підрахунку взяли середнє арифметичне цін за одиницю товару за іншими процедурами і порахували відсоток економії за ціною товару на Prozorro Market станом на березень 2021 року.

Таким чином середня економія на закупівлі масок складає 69%, економія на закупівлі антисептиків для обробки шкіри об’ємом 1000 мл - 25,4%, а антисептиків об’ємом 5000 мл - 52,5%.

«Окрім відчутної економії, купувати за допомогою медичного е-каталогу Prozorro Market - зручно та надійно. Адже замовник співпрацює тільки з кваліфікованими постачальниками, які пройшли ретельну перевірку фахівців ДП МЗУ. Також публічні замовники не повинні витрачати час на оформлення документації - система Prozorro Market робить це автоматично», - йдеться у повідомленні ДП.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання