Руки геть від прозорих закупівель!

13.12.2017 15:46

Разом з усіма прогресивними силами України ми вимагаємо від народних депутатів, які представляють наш регіон, НЕ ПІДТРИМУВАТИ законопроект 7206.


Під гаслом #7206_купуй_українське нам намагаються підсунути практично повне знищення всіх принципів, закладених в одну з найуспішніших реформ держзакупівель в світі (ProZorro).


За своєю суттю законопроект №7206 відкриває величезне поле для маніпуляцій - починаючи від списку товарів, які потраплять під його дію, і закінчуючи доказом того, наскільки українським є ваша сировина, робоча сила, нерухомість або навіть кредити, якими ви користуєтеся для виробництва.


Якщо максимально спростити, то в законі прописано, що якщо збираєш близько 23 різних довідок, які доводять, що твоя сировина, робоча сила, основні фонди і т.д. - українські, то можеш продавати за ціною на 43% вище, ніж у конкурентів. Очевидно, що в умовах, коли кожна нова довідка створює новий корупційний ризик, пара десятків довідок, якими ви будете доводити "українськість" свого товару - це просто золота жила для корупціонерів всіх мастей.


Ми впевнені, що такий закон лобіює інтереси в першу чергу олігархів. Чому? Все дуже просто. Олігарх з ручним міністерством завжди отримає потрібну довідку, а разом з нею - можливість продати один і той же товар, скажімо, за 14 мільйонів замість 10-ти.


Команда ГромКонтроля є активним учасником реформи з 2015 року. І тому не може склавши руки спостерігати за тим, як через один закон Україна ризикує втратити все досягнення минулих років.


Ми вимагаємо від народних депутатів не підтримувати цей закон і гарантуємо, що будемо уважно стежити за кожним, хто проголосує "За вбивство ProZorro". Чи не хочете залишити свій слід в історії, як  гробар ProZorro? Тоді руки геть від реформи і НЕ голосуйте за 7206.


P.S. Ми зібрали список депутатів від Дніпропетровської області, які підтримали закон в першому читанні:


Куліченко Іван (БПП), Немирівський Андрій (БПП), Павелко Андрій (БПП), Кривенко Віктор (БПП), Кришін Олег (Народний фронт), Галасюк Віктор (Радикальна партія), Рибалка Сергій (Радикальна партія), Тимошенко Юлія (БЮТ) , Шипко Андрій (Відродження), Колесников Дмитро (Оппоблок), Вілкул Олександр (Оппоблок), Павлов Костянтин (Оппоблок), Гальченко Андрій (Оппоблок), Шпенов Дмитро (Оппоблок), Безбах Яків, Дубінін Олександр, Дідич Валентин.


P.P.S. детальні пояснення з цього закону можна подивитися тут:

https://www.slideshare.net/MaxNefyodov/7206-83273798

https://www.youtube.com/watch?v=iTJRziQXaTo

https://www.youtube.com/watch?v=AmICk3DA3DU

http://bit.ly/2nS5lid

http://bit.ly/2AvvuZY

результати голосування всіх депутатів тут:

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=16012

Почему за нарушения в закупках никого не наказывают и зачем нужен закон 4738-д?

Мы продолжаем анализировать работу аудиторской службы (ДАСУ). Напомним, что госаудиторы - эта та служба, которая проверяет все закупки и финансовую деятельность городских советов, коммунальных и государственных структур. При этом на работу аудиторской службы выделяется в год 414 млн. грн.

21.12.2017 13:34

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання