DOZORRO

Ціни на Mavic 3T Enterprise Thermal на Prozorro Market впали майже вдвічі

06.09.2024 10:21

Цьогоріч у серпні замовники купували Mavic 3T Enterprise Thermal на Prozorro Market у середньому по 146 тис. грн. Це майже вдвічі дешевше, ніж рік тому — у вересні 2023 ця модель квадрокоптера коштувала там 240-260 тис. грн.

Від того часу кількість закупівель та потенційних постачальників зростала, а ціни постійно знижувалися. Такі дані вдалося отримати завдяки публічному модулю аналітики BI Prozorro, який адмініструє команда DOZORRO TI Ukraine.

Mavic 3T Enterprise Thermal — найпопулярніша модель мавіків на Prozorro Market. У такий спосіб від вересня 2023 року їх купили 4741 штуку. Найбільшим замовником стало Управління оборонної роботи Запорізької ОДА, яке придбало 1200 маків цієї моделі. На другому місці — одна із військових частин із замовленням 500 штук, на третьому — виконавчий комітет Луцької міськради, що купив на Prozorro Market 446 штук.

Найбільшими постачальниками Mavic 3T Enterprise Thermal на маркеті наразі є:

  • ТОВ «Амтрікс» — 644 штуки;
  • ТОВ «007М» — 518 штук;
  • ТОВ Фірма «Мінерал-Плюс» — 515 штук.
Ціни на інші популярні моделі Mavic також здебільшого знижувалися протягом останнього року.

Зауважимо, що замовники можуть купувати квадрокоптери не лише через запит пропозицій на Prozorro Market, а й іншими способами: наприклад, за допомогою відкритих торгів з особливостями, а у випадку оборонних замовників — спрощених закупівель. Крім цього, Державний оператор тилу та Держспецзв’язку використовують для закупівлі дронів динамічну рамкову угоду (буде називатися динамічною системою закупівель). Це як відкрита рамкова угода — замовник перевіряє усіх охочих учасників на відповідність кваліфікаційним критеріям, а потім протягом декількох років проводить серед них торги.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання