DOZORRO-NEWS

ДАСУ перевірила використання коштів «ковідного спецфонду» за минулий рік

27.04.2021 11:12

Державна аудиторська служба України за підсумками перевірки використання коштів Спеціального фонду по боротьбі з коронавірусом у 2020 році виявила фінансові порушення на суму 406,8 мільйонів гривень, які призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму 114,4 мільйонів, інформує «LB.ua».

Встановлено, що 830 процедур закупівель проведено з процедурними порушеннями, у 182 випадках такі порушення вплинули на результати закупівель на загальну суму 31,85 мільярдів гривень. А саме: замовники не відхилили учасників торгів, пропозиції яких не відповідали вимогам тендерної документації, як наслідок, неправомірно вибрали таких учасників переможцями торгів. 

Заходи держфінконтролю також виявили факти невиконання замовниками вимог пункту 4 Порядку №225, через що неефективно використані кошти фонду на суму 273,5 мільйона гривень.

"Замовники допускають порушення при плануванні закупівель, визначенні їх потреби в закупівлі та складанні тендерних документацій. Як наслідок, це призводить до неефективного використання коштів з Фонду COVID-19. За результатами дослідження питань планування закупівель виявлено, що замовники уклали 130 договорів (6% перевірених) на загальну суму 137,3 млн грн при відсутності документів щодо обґрунтування визначення потреби закупівлі", - зазначає Держаудитслужба. 

За результатами проведених перевірок були ініційовані заходи щодо притягнення до адміністративної відповідальності 95 посадових осіб, які допустили порушення.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання