DOZORRO

Державний оператор тилу уклав угоди на харчування ЗСУ

19.03.2024 12:41

Державний оператор тилу, що забезпечує нелетальні потреби ЗСУ, уклав договори на постачання продуктів харчування до війська на другий квартал 2024 року. Контракти отримали:

  1. «Черкаський м’ясокомбінат» — ціна за комплект продуктів від 104,88 грн до 118,38 грн;
  2. «Буський консервний завод» — ціна за комплект 113,76 грн;
  3. «Твій Хліб» — ціна за комплект від 104,94 до 111,24 грн;
  4. «Фуд Гранд» — ціна за комплект 118,38 грн;
  5. «Юг Прод Торг» — ціна за комплект 119,70 грн.

Загалом ці компанії покривають 13 секторів, на які розділили територію країни. Договори укладали напряму після прийому комерційних пропозицій потенційних постачальників. Так довелось робити через те, що перед тим двічі не вдалося провести конкурентні закупівлі, і часу на повноцінні нові тендери вже не залишалося.

Попередні торги зірвалися через спротив бізнесу до зміни умов роботи на закупівлях продуктів харчування. Досі законтрактовані компанії самостійно збирали заявки на постачання товарів від військових частин, і в Міноборони немає повної інформації, що саме замовляють та привозять для військових. Однак у межах поступової реформи закупівель продуктів харчування заявки від військових частин збиратиме ДОТ. Це дозволить краще контролювати якість харчування та оновити каталог продуктів.

«Те, що ДОТу попри все вдалося укласти договори та почати зміни в закупівлях харчування, а саме збирати заявки від військових частин — це однозначно хороше досягнення. Тепер можна буде зрозуміти, що і в яких обсягах замовляють із каталогу, та в майбутньому продовжити реформування харчування» — прокоментува заступник виконавчого директора TI Ukraine з інноваційних проєктів Іван Лахтіонов.


Цю публікацію підготовлено за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її вміст є виключною відповідальністю Transparency International Ukraine і не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання