DOZORRO-NEWS

Медзаклади України закупили 170 експрес-тестів для виявлення коронавірусу COVID-19

17.03.2020 12:10

Українським медичним закладам через систему ProZorro було придбано 170 швидких тестів на виявлення коронавірусу. При цьому переважну кількість медичних виробів було придбано вже після повідомлення про першу смерть в Україні,  повідомляє видання “Слідство.Інфо”.

Найбільше, 100 швидких тестів, купила Черкаська обласна лікарня за майже 40 тисяч гривень. Ізмаїльська лікарня на Одещині закупила 14 тестів за 80 тисяч гривень. А у дитячу лікарню в Краматорську купили одну упаковку тесту на коронавірус за 7,5 тисяч гривень. 

Київські лікарні отримають 27 тестів. 13 березня Управління охорони здоров’я Чернігівської області закупило три тести. А пізніше, 16 березня, в області придбали ще 25 штук — для Прилуцької лікарні. У Житомирі для лікарні купили один швидкий тест.

Водночас у Кабміні запевняють, що німецькі тест-системи направлені вже у дев’ять регіонів. Зокрема, найближчими днями їх обіцяють доставити до Житомира, Тернополя, Дніпра, Вінниці, Києва, Рівного, Львова, Запоріжжя, Чернівців. Триває прийом замовлення на закупівлю тест-систем від інших областей. Ці тести сертифіковані Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання