DOZORRO-NEWS

«Пакунки малюка» знову закуповуватимуть через Prozorro

02.04.2021 08:27

Верховна Рада прийняла за основу та в цілому законопроєкт №5064, яким пропонується встановити вартість одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка" у розмірі трьох прожиткових мінімумів для дітей до 6 років та визначати кінцеву ціну в результаті аукціону. На практиці це означає замовлення відповідних пакунків через систему Prozorro.  Рішення про прийняття в цілому підтримали 307 нардепів, інформує «Економічна правда».

Закон пропонує визначити органи соціального захисту населення за місцем проживання батьків закладами, що призначають і здійснюють виплату/видачу державної допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами.

"Цей закон про наступне - перший раз "пакунок малюка" буде закуповуватись через систему Prozorro. Кінцеву вартість "пакунків малюка" буде визначено саме на аукціоні. Не від прожиткового мінімуму, а саме аукціон визначить кінцеву вартість. Чи впаде якість "пакунку малюка"? Ні, бо це буде виписано в технічних умовах", - пояснив нардеп Андрій Мотовиловець.

Нагадаємо раніше "Пакунки малюка" купували через Prozzoro, проте в подальшому Рада ухвалила закон, щоб купувати їх через Управління ООН (ЮНОПС).

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання