DOZORRO

Світовий банк визнав відповідність Prozorro своїм нормам

10.10.2023 14:38

Світовий банк визнав відповідність Prozorro своїм нормам — тепер використовувати систему рекомендується всім виконавцям проєктів банку в Україні.

Він проаналізував нову процедуру закупівель за правилами міжнародних донорів у Prozorro та підтвердив її повну відповідність правилам СБ. Раніше використання системи передбачалося лише для закупівель до 5 млн євро — тепер суми необмежені.

«Це чудова новина, адже так буде можливість зібрати всі закупівлі для відбудови та загалом потреб України в одному місці, в одній прозорій системі. Громадяни зможуть переглянути повну інформацію про тендери, а український бізнес — взяти в них участь. Ми сподіваємося, що якомога більше донорів підтримають такий підхід і використовуватимуть Prozorro для своїх закупівель» — коментує заступник виконавчого директора TI Ukraine з питань інноваційних проєктів Іван Лахтіонов.

І це цілком реально, адже як повідомляє Prozorro, нову процедуру розробили за принципом конструктора, тому нею можуть користуватися й інші донори та банки розвитку. Вона дозволяє «зібрати» свою закупівлю відповідно до правил конкретного донора. Наприклад, можна приймати пропозиції учасників у різних валютах, поетапно їх розглядати, обирати переможця не лише за ціновими критеріями тощо. Процедуру розробляли за підтримки проєкту USAID та UKaid TAPAS «Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах».

Мінекономіки також анонсувало проведення навчань з використання електронної системи закупівель для виконавців проєктів Світового банку в Україні. 

Нагадаємо, що згідно із соціологічним дослідженням, проведеним на замовлення Transparency International Ukraine, 94% українців підтримують думку, що всі закупівлі для відбудови потрібно проводити в прозорій та відкритій системі, наприклад, Prozorro.


© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання