Наталя Іжицька

«Укренерго» планує замовити реконструкцію ліній електропередач з Чорнобилської АЕС до Славутича за 1,8 млрд грн

12.07.2024 09:45

ПрАТ «НЕК “Укренерго”» має намір укласти угоду з ТОВ «Структум» на реконструкцію повітряної лінії електропередачі з Чорнобильської АЕС до Славутича. Повітряна, бо проводи підвішені у повітрі до опор. Вартість угоди може скласти 1,8 млрд грн.

За рік ТОВ має реконструювати повітряну лінію електропередачі по території України без перетину кордону з білоруссю. Нова лінія ПЛ 330 кВ довжиною 101,6 км буде проходити через Київську та Чернігівську області. При тому на території Київської області лінія буде проходити в зоні відчуження Чорнобильської АЕС.

Проєктом передбачено, що підрядник має зокрема звалити дерева та викорчувати пні, зрівняти рослинний шар ґрунту, провести земляні роботи для демонтажу опор, демонтувати старі та встановити нові високочастотні лінії електропередач, улаштувати тимчасові автодороги та проїзди.

Закупівлю проводять за процедурою «відкриті торги з особливостями». На неї подалися два учасники. Тендер «Структум» виграв у ТОВ «Кавер Енерджі Плюс», знизивши ціну на 0,11% від очікуваної вартості лота.

Київське ТОВ «Структуму» належить Олександру Бокань. Загалом із 2018 року переможець отримав підряди від «Укренерго» на 3,37 млрд грн: має досвід ремонту і будівництва ліній електропередач в різних областях.

___________

Цю публікацію підготовлено за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її вміст є виключною відповідальністю Transparency International Ukraine і не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання