DOZORRO-NEWS

«Укрзалізниця» переводить всі свої закупівлі в Prozorro

04.06.2021 08:42

Акціонерні товариства та заводи, що на 100% належать АТ "Укрзалізниця", з 1 серпня переведуть усі закупівлі в електронну систему ProZorro. Про це заявив в.о. голови правління УЗ Іван Юрик, передає «Економічна правда» з посиланням на пресслужбу компанії.

"Це дозволить залучати ширше коло учасників, на відміну від окремо взятого електронного майданчика з його обмеженим колом користувачів та надавати фактично повний контроль за прозорістю закупівель як безпосередньо компанії, так і суспільству, ЗМІ, контролюючим органам.

На жаль, ще донедавна існувала практика, коли наші заводи та інші підприємства закуповували товари та послуги на різних окремих комерційних електронних майданчиках або без конкурсу взагалі, адже вони не мали правового статусу "замовників", що визначений законом "Про публічні закупівлі", - заявляють в «Укрзалізниці». 

Іван Юрик наголошує, в товаристві склалась ситуація, за якої ні Укрзалізниця, ні учасники ринку, ні державний чи суспільний контроль не могли публічно слідкувати за закупівлею, змінами, які вносяться в умови тендерної документації, укладеними договорами тощо.

"Це все й породжувало корупційні ризики, які нічим не гірше сніжного кому, якщо це продовжувалося б.

Проте рішенням правління ми змінюємо цю практику, й від 1 серпня всі ці закупівлі будуть відбуватися виключно на Prozorro через інструмент "Допорогова закупівля" та буде повністю доступна до перегляду від старту до успішного результату", - резюмував Юрик. 

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання