DOZORRO-NEWS

В Prozorro визначили найуспішніші закупівлі квітня

17.05.2021 10:58

Щомісяця Prozorro відзначає успішні закупівлі держзамовників, які відбулися в електронній системі. Переможців визначають за декількома критеріями: велика кількість учасників на торгах, їхня конкуренція на аукціоні та висока економія коштів платників податків. Цього місяця переможців визначали серед усіх конкурентних закупівель, договір у яких був укладений у квітні 2021 року.

Перемога №1: 22 учасника на закупівлі меблів 

Квартирно-експлуатаційний відділ у Чернігові купував 40 столів та 40 книжкових шаф. На спрощену процедуру із очікуваною вартістю 196 тисяч гривень прийшли аж 22 учасники. 

Тендер виграв ФОП Семенянко Сергій Сергійович, який запропонував поставити товар на 59% дешевше очікуваної вартості товару.  

У підсумку ціна одного стола і однієї книжкової шафи склала одну тисячу гривень. 

Перемога №2: Півмільйона економії на табличках 

Ще один чемпіон за кількістю залучених постачальників – Оператор газотранспортної системи. На їхню закупівлю адресних вивісок прийшли аж 18 учасників. Очікувана вартість – 835 тисяч гривень. За ці гроші планувалось купити близько 6 тисяч табличок з назвами приміщень та газорозподільних станцій.  Однакпереможець суттєво знизив ціну: він запропонував 242 тисячі гривень. А це аж 71 % економії. 

Перемога №3: 100 млн економії

Рекордсменом по сумі економії у квітні стало акціонерне товариство Укргазвидобування. На їхній тендер із закупівлі консультаційних послуг з питань підприємницької діяльності та управління прийшла велика четвірка міжнародних аудиторських фірм. 

Переможець, компанія Ернст енд Янг запропонувала виконати послуги за 64 мільйони замість оголошених 165. 

Перемога №4: Друк книги “Ukraine: Food and History”

Український інститут знайшов підрядника для друку англомовної книги «Ukraine: Food and History». Тобто “Україна: їжа і історія”. Книжка розповідає про українську кухню як культурне надбання і частину нематеріальної спадщини України. 

Бюджет на друк був майже 200 тисяч гривень. За ці гроші планувалося зробити 500 примірників з красивою обкладинкою, якісним папером і навіть тисненням золотою фольгою. Переможець, компанія Нілан ЛТД запропонував найнижчу ціну з самого початку – 120 тисяч. Але в ході аукціону знизив її ще на шість тисяч. 

Перемога №5: Інфрачервоні термометри по 350 гривень

Управління освіти Южноукраїнської міської ради вирішило придбати 33 безконтактні термометри через запит ціни пропозицій у Prozorro Market. Очікувану вартість визначили в 43 тисячі гривень. Однак врезультаті ціна знизилася майже у 4 рази. Тобто 350 гривень за один термометр. Цікаво, що за спрощеними процедурами цього року такі ж прилади купували майже за 600 гривень.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання