DOZORRO-NEWS

Володимир Зеленський підписав закон про зміни до публічних закупівель

28.06.2021 10:53

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про зміни до публічних закупівель (законопроєкт 5309), легалізувавши таким чином низку позитивних нововведень і ще більше — корупційних ризиків та проблем. 

Відповідно до тексту Закону тепер бізнес під час оскарження закупівель до Антимонопольного комітету України має надавати докази порушень їхніх прав і інтересів. Така норма фактично дозволить АМКУ на власний розсуд обирати, які скарги розглядати, що нашкодить можливості бізнесу захищати свої права 

Крім того Закон дозволяє проводити закупівлі до Дня Незалежності України за переговорною процедурою. План заходів до цього свята Міністерство фінансів України оцінило в 5,4 мільярдів  гривень, і крім урочистостей, до нього увійшли великі інфраструктурні проєкти: 

  • модернізація та будівництво шести аеропортів (м. Вінниця, м. Дніпро, м. Одеса, м. Рівне, м. Херсон, Закарпатський регіон);
  • реалізація проєкту “Євроколія Київ — Львів — Скнилів”;
  • забезпечення запуску оптико-електронної космічної системи “Січ-2-1” з космічним апаратом “Січ-2-30” (“Січ-2-1”);
  • введення в експлуатацію першого пускового комплексу Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива;
  • створення сучасної клінічної бази для хірургічного лікування очної патології та інші.

 На сам кінець документ виводить з-під дії Закону будівництво Великої кільцевої дороги навколо Києва. Вартість проєкту щодо спорудження лише південного півкільця — Київської обхідної дороги (КОД), наразі оцінюють у 85 мільярдів гривень. 

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання