Дарина Синицька

Як громади купують прапори України на Prozorro

25.08.2023 14:47

Декілька днів тому Україна відзначала День Державного Прапора. Тож ми подивилися, як замовники замовляють прапори України, а також пов’язані з ними роботи і послуги.

Одна з найдорожчих закупівель — декоративне оформленням Харкова прапорами на існуючих вуличних опорах за 700 тис. грн. 

Підрядник ФОП Олег Сас поки отримав лише 350 тис. грн. Але термін договору — до кінця року, тож можливо йому ще заплатять усю суму. Деталей замовлення у документах до закупівлі та договорі немає. Роботи замовили напряму. Харкову так можна, бо він належить до прифронтових територій. Додамо, що місцеві журналісти називають Олега Саса одним з найбільших рекламників міста. Його приватна фірма «‎Сас» друкувала зовнішню рекламу для ОПЗЖ, а також отримує замовлення на сотні тисяч гривень від Харківської міськради.

До державного свята готувалися й у Миколаєві. 9-го серпня Адміністрація Інгульського району Миколаївської міськради оголосило тендер на благоустрій та встановлення флагштоків із прапорами на шосе у в’їзді в місто.

Очікувана вартість — 461,3 тис. грн. Окрім фактично будівництва нової стіни з флагштоками, сума передбачає встановлення трьох прапорів із поліестеру, розміром 3х2 метри: України, Миколаєва та ЄС.

Управління справами Апарату Верховної Ради України проводить тендер на 64 прапори з атласу з очікуваною вартістю 176,8 тис. грн. Вони мають бути різних розмірів, але з них прапорів України лише 26. Решта — Європейського союзу, Хорватії, Австрії, Лівії, Німеччини, Фінляндії, Чорногорії та Мексики.

КП «‎Зеленбуд» Житомирської міськради ще на початку року замовив 8 прапорів для флагштока на Соборному майдані, поряд з місцевим відділом державної РАЦС. Підприємство підписало угоду із запорізьким ТОВ «Простиль‎» на 125 тис. грн, з яких поки сплатили половину — 62,6 тис. грн. Вартість кожного прапора, розміром 8x12 метрів, оцінили у 15,6 тис. грн.

Крім того, у Житомирі замовили 16 прапорів на конструкції «‎віндер Парус» по 6 тис. грн за штуку. Поставку виконує місцевий ФОП Дядьо Вадим Васильович, який постійно отримує від житомирських замовників контракти на таблички, канцелярію та прапори.

Дорожчими вийшли прапори для Борисполя, що їх замовили разом з облаштуванням флагштока наприкінці липня. Два прапори з трикотажного полотна, разом з ПДВ, коштували по 19,5 тис. грн кожний. Загальна ж вартість замовлення київському ПП «‎Прімсервіс» склала 812,3 тис. грн.

По 1,3 тис. грн коштували три прапори 1х1,5 метра, що їх замовив Відділ ЖКГ та благоустрою Стрижавської селищної ради, що на Вінничині. Така ціна зумовлена дзеркальним двостороннім друком (можливо, там мають бути якісь написи). Звичайний двосторонній друк трьох інших прапорів того ж розміру цьому замовнику обійшовся у 886 грн за прапор.

У 48,9 тис. грн кожен оцінили два лайтбокси у вигляді прапору України для смт Тростянець, що їх замовили у травні цього року. Поставку виконує місцева ФОП Немировська Валентина Іванівна.

75 тис. грн планує сплатити КМДА ФОПу Вікторії Соколовій за організацію заходу до Дня Державного Прапора на території Національного музею історії України у Другій Світовій війні. Серед переліку послуг декорування килимами, облаштування сценічного подіуму, оренда звукового обладнання й генератора.

Окремо громади закуповують прапори для встановлення їх на кладовищах, де поховані загиблі військові.

Текст підготовано за підтримки USAID / UK aid проєкту “Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах / TAPAS”

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання