«Центр медіарозслідувань «Прозоро» та ДАСУ попередили порушення у закупівлях Кіровоградщини на понад 32 млн грн

26.02.2018 12:15

Завдяки спільній роботі громадської організації «Центр медіарозслідувань «Прозоро» та Управлінню Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області замовники Кіровоградщини попередили порушення законодавства у сфері закупівель на суму понад 32 млн грн та розірвали укладені з порушеннями договори загальною вартістю більше 1 млн грн.  Про це фахівці обласного управління ДАСУ повідомили у відповіді на наш запит щодо надання інформації про кількість попереджених порушень у сфері закупівель у 2017 році за результатами звернень громадської організації.

За друге півріччя 2017 року роботи «Центр медіарозслідувань «Прозоро» відправив до ДАСУ 48 звернень щодо виявлених та потенційних порушень у закупівлях 39-ти замовників Кіровоградщини. Відповідно до отриманих звернень, Управління направило 19-ти замовникам листи-запити про надання інформації щодо можливих порушень законодавства у сфері закупівель.

«На підставі вказаних листів від 5-х замовників надійшла інформація щодо попередження порушень законодавства у сфері закупівель на загальну суму 32,470 млн грн шляхом відміни торгів на суму 31,156 млн грн та шляхом розірвання укладених договорів на суму 1,314 млн грн», -  вказано у відповіді.

Зокрема, завдяки моніторингу, Покровською сільською радою було розірвано договір з ПП «Карбон-С» на  поточний ремонт покриття дороги по вул. Миру в с. Покровка Кіровоградського району у сумі 246,9 тис. грн, що був укладений шляхом уникнення відкритих торгів. Червонокамянський міжшкільний навчально-виробничий комбінат трудового навчання та профорієнтації учнів розірвав угоду з ТОВ «Попельнасте» на надання послуг, пов’язаних з виробництвом сільськогосподарської продукції на суму 667,93 тис  грн, який був укладений за результатом проведення процедури відкритих торгів з порушенням принципів здійснення закупівель. Комунальна установа «Новоархангельський центр по обслуговуванню закладів освіти» Новоархангельської районної ради Кіровоградської області розірвала два договори з ФОП Прудким на придбання бензину у сумі 199,99 тис грн та дизельного палива у сумі 199,99 тис грн,  що були укладені без проведення конкурентної процедури закупівлі даних послуг.

Через наявність надмірних вимог у тендерній документації за результатами звернень ГО «Центр медіарозслідувань» та ДАСУ два замовники відмінили мільйонні тендери. 

Відділ освіти виконавчого комітету Новоукраїнської міської ради відмінив відкриті торги  у закупівлі спеціалізованого автобусу для перевезення школярів з очікуваною вартістю 1,750 млн грн , а військова частина А 1201 відмінила процедуру закупівлі робіт по реконструкції дороги охоронного периметру на суму 29,406 млн  грн.

Водночас, жодного зі замовників, на порушення в роботі яких вказувала у своїх листах громадська організація, не було внесено до плану заходів державного фінансового контролю на І квартал 2018 року. Як пояснили в листі фахівці управління, по більшості замовників були  відсутні ризики або їх кількість та загальна сума балів була незначною, щоб включати їх до плану заходів державного фінансового контролю.

Водночас, на І квартал 2018 року заплановано проведення ревізії фінансово-господарської діяльності відділу освіти, молоді та спорту Світловодської РДА, МКЛПЗ – Міська лікарня № 1 м.Олександрії, Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області, ДП «Кіровоградський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації», Кіровоградська обласна фітосанітарна лабораторія та Квартирно-експлуатаційного відділу м. Кропивницький.

Відео історія про "Центр медіарозслідувань "Прозоро" з Кропивницького:

На Кіровоградщині родичі-підприємці другий рік поспіль годуватимуть учнів і дошкільнят

В кіровоградському місті Бобринець основними постачальниками продуктів харчування є два місцевих ФОПи: матір та донька.

06.02.2018 13:39

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання