Дилер без дилерства або секрет маскування від полтавської фірми

25.01.2018 17:49

У листопаді 2017 року на сайті DoZorro був опубілкований матеріал «Сміттєвозна змова на Полтавщині». У ньому йшлося про те, як дві наближені фірми з Кременчука розіграли мільйонні підряди на постачання сміттєвозів на замовлення Управління житлово-комунального господарства Полтавської облдержадміністрації. З'явились нові деталі щодо переможця.

У тексті, зокрема, ми писали, що кременчуцьке приватне підприємство «ВКП «Альфатекс» належить Миколі Корецькому і є нібито дилером кременчуцького автомобільного заводу «КрАЗ» та білоруського автомобільного заводу «МАЗ». Цю інформацію можна взяти з відкритих джерел та офіційного сайту компанії «ВКП «Альфатекс».

Після публікації до нас звернулися представники «КрАЗ», які зазначили, що вже як п’ять років «ВКП «Альфатекс» не є їхнім дилером.

Компанія була дилером холдингової компанії «АвтоКрАЗ» з початку 2000-х років по 2013 рік. Після того як збіг термін дилерського договору, підприємство не подовжило договір, тому «ВКП «Альфатекс» не може вважати себе офіційним дилером «КрАЗу», відповіли в компанії «АвтоКрАЗ» на інформаційний запит DoZorro.

Також у компанії «АвтоКрАЗ» вказали, що офіційними листами вимагали від «ВКП «Альфатексу» усунути інформацію щодо дилерства з рекламних та інтернет ресурсів, і навіть попереджали клієнтів про «фірми самозванки». До судів із «ВКП «Альфатексом» «АвтоКрАЗ» не дійшов. Як пояснили у компанії, через завантаженість юридичного управління.

Вважаємо за доцільне розмістити список офіційних дилерів «АвтоКрАЗ», наданих компанією (інформація актуальна станом на 2017 рік).

Компанія «ВКП «Альфатекс» з 2015 року отримала замовлень на понад 320 мільйонів гривень.

Який прихід у загальну казну «ВКП «Альфатексу» забезпечило саме маскування під кременчуцького виробника – питання риторичне.

Сміттєвозна змова на Полтавщині

Управління житлово-комунального господарства Полтавської облдержадміністрації оголосило багатомільйонні тендери на придбання спецтехніки перед реорганізацію і перехід у підпорядкування Департаменту будівництва, містобудування та архітектури і ЖКГ. Більшість із них поділили між собою три фірми з Кременчука.

06.11.2017 09:52

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання