Ґрунт під своє насіння

24.05.2017 19:05

“Телефоную до Замовника, а потрапляю до Учасника” - з такою проблемою до нас звернувся один з учасників, який вирішив більш детально поговорити по телефону з Замовником щодо підстав відхилення його пропозиції.

Йдеться про закупівлю Державного підприємства “ІСКРА” щодо придбання посівного матеріалу (насіння кукурудзи, соняшнику та гречихи), очікуваною вартістю майже 1,5 млн. гривень. Дійсно, після перевірки інформації в ЄДР та YouControl, було виявлено, що у замовника та одного з учасників, тобто у Державного підприємства “ІСКРА” та Фермерського господарства “АЛЬЯНС” зазначено один і той самий номер телефону

Телефони ДП “ІСКРА” та ФГ “АЛЬЯНС” в ЄДР

Звязок між підприємствами за телефоном на YouControl

Крім того, перевіривши документи надані у складі пропозиції ФГ “АЛЬЯНС”, можна побачити один і той самий номер телефона, який в тендерній документації значиться телефоном головного бухгалтера ДП “ІСКРА” Бевзюк Яни Дмитрівни.

Але телефон це ще не все, що нам вдалося знайти перевіряючи дані підприємства. Виявляється, керівником Державного підприємства “ІСКРА” є Юрков Володимир Іванович, який є депутатом Харківської обласної ради.

Саме Юрков Володимир Іванович є засновником Фермерського господарства “АЛЬЯНС”. Зазначена інформація підтверджується документами у складі пропозиції, даними з ЄДР та YouControl.

Звязок ДП “ІСКРА” та ФГ “АЛЬЯНС” в YouControl

Отже, в закупівлі маємо справу з пов'язаними особами та бажанням розіграти тендер серед “своїх”. Більше того, проаналізувавши закупівлі публічним модулем аналітики, можна стверджувати, що це не одиничний випадок Замовника у бажанні укласти договір зі своїм підприємством.

Стосовно даних закупівель нами підготовлено звернення до правоохоронних органів та Міністерства аграрної політики та продовольства України з метою інформування та вжиття відповідних заходів.

Матеріал підготовлено в рамках проекту, USAIDUK aid та Фонду Євразія “Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах”.

Моніторинг відбудови: виклики та важливі уроки

Виступ заступника виконавчого директора TI Ukraine з інноваційних проєктів Івана Лахтіонова під час вебінару «Моніторинг відбудови» Інституту економічних досліджень та політичних консультацій.

16.02.2024 09:40

Як саме ви можете боротися з марнотратством бюджету і корупцією в закупівлях

Інструкція для тих, хто хоче почати впливати на раціональне витрачання коштів держави, але не знає, з чого почати.

09.12.2023 13:30

Локалізація в дії: чи вдасться підтримати вітчизняного виробника

До другого читання у законопроєкт 3739 про локалізацію в Prozorro внесли зміни, щоб не порушувати міжнародні зобов’язання. Як тепер вона працюватиме.

03.02.2022 10:05

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання