DOZORRO-NEWS

Аудитори передумали і вже вважають,що поліція купила гібридні позашляховики законно

11.03.2017 12:17

Державна аудиторська служба змінила свою позицію щодо закупівлі поліцією гібридних позашляховиків. Сайт МВС опублікував офіційну відповідь ДАСУ на запит Національної поліції. Як ідеться у повідомленні "за результатами аналізу інформації та додаткових документів було встановлено, що Державна установа «Центр обслуговування підрозділів Національної поліції України» входить до загальної системи НПУ. Згідно з Положенням, установою може здійснюватися забезпечення центрального органу управління НПУ та її міжрегіональних територіальних органів необхідними матеріально-технічними ресурсами.За висновками Державної аудиторської служби, це свідчить про правомірність участі Центру обслуговування підрозділів Нацполіції у переговорній процедурі при закупівлі автомобілів спеціалізованого призначення з гібридною силовою установкою  «Mitsubishi Outlander PHEV» або еквівалент."

Раніше на запит Transparency International Україна ДАСУ відповіла, що угода на закупівлю автомобілів містить ознаки "недійсності". Оскільки  ДУ "Центр обслуговування підрозділів національної поліції України" відсутній в переліку замовників, які можуть купувати за переговорною процедурою для потреб оборони. 

Хочемо звернути увагу, що відповідь на запит ТІ Україна Державна аудиторська служба готувала 2 місяці (запит надіслали 28 грудня 2016, відповідь відправили 28 лютого, фактично отримали 9 березня). 

Натомість аудитори продемонстрували дива оперативності після публікації DOZORRO. Національна поліція надіслала запит в день нашої публікації, а вже наступного дня отримала відповідь з новою позицією ДАСУ. 

Очікуємо на результати розслідування НАБУ. Нагадуємо, що Transparency International Україна вважає, що закупівля авто відбулася із порушенням законодавства про публічні закупівлі.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання