DOZORRO-NEWS

Державні медійники замовили виготовлення розважального тревел-шоу за майже 34 мільйона гривень

13.10.2021 09:33

Держпідприємство «Мультимедійна платформа іномовлення України», що представляє  телеканали «Дом» та «UATV», замовило ТОВ Телевізійна виробнича компанія «Пілот Продакшн» виробництво програми загальною вартістю 33,9 мільйона гривень. Про це повідомляється у системі Prozorro, інформує видання «Наші гроші»

За умовами контракту цьогоріч частково створять розважальну програму «Украина с первого взгляда» російською мовою. Це буде тревел-шоу з елементами нарису та краєзнавства. Воно включатиме 100 випусків довжиною 45 хвилин. Отже, випуск коштує 339 тисяч гривень.

У цьому шоу іноземці, які вперше ступили на українську землю, подорожуватимуть різними регіонами, пробуватимуть українські страви та порівнюватимуть зі своєю країною. Героїв шукатимуть через соціальні мережі. Проект має показати Україну, її природну красу, унікальні історичні пам’ятки і неймовірне гастрономічне різноманіття світові очима туриста-іноземця, щоб «популяризувати країну як туристичну мекку».

Автором ідеї/формату програми є Олена Кошіль, яка працювала головним редактором «Нового каналу»,креативним продюсером «ТЕТ», креативним продюсером серіального виробництва «ICTV», а також креативним продюсером департаменту кіносеріального виробництва ТРК «Україна». 

Закупівлю провели за переговорною процедурою, бо її предмет полягає у створенні або придбанні витвору мистецтва. Фірма виграла мистецький конкурс на виробництво реаліті-шоу, яке об’єднує мешканців різних регіонів України, несе ідею об’єднання українців як єдиної нації, мотивує дізнаватися про міста, села та їх мешканців. Комісія вирішила, що проект актуальний, оскільки «українці часто живуть за інформаційними стінами і бачать життя крізь призму соціальних мереж та новин, де створюється лише ілюзія оточення однодумцями». Мовляв, ідея проекту «робить акцент на мир і діалог, на те, що об’єднує, що є основним посилом, який наші телеканали намагаються донести до глядача».

«Пілот Продакшн» на чолі з Галиною Вярвельською належить Олександру Брикайлу. Він володіє ПП «Студія Пілот», яке очолює Олена Кошіль. 

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання