Наталя Іжицька

Харків визначився з постачальником газових генераторів та міні-ТЕЦ

29.08.2024 17:13

КП «Централізована закупівельна організація Харківської міської ради» визначило переможця 10 тендерів на придбання газопоршневих установок, оголошених 6 серпня. Ним стало ТДВ «Броварський завод котельного устаткування Арденз». Загальна вартість контрактів може сягти 1,5 млрд грн. 

Частина закуплених установок буде когенераційними, тобто вироблятимуть і тепло, і електрику, а інша частина — газовими генераторами, призначеними лише для виробництва електрики. Поставити обладнання мають до 25 листопада поточного року.

Участь у тендері брала також польська компанія 2G Polska Sp. z o.o., яка пропонувала найвигідніші ціни. Однак її пропозиції замовник відхилив, бо вона не надала забезпечення тендерної пропозиції, яке він вимагав.

Ще три закупівлі не відбулися, бо на них відхилили усі пропозиції. 2G Polska Sp. z o.o. — з тієї ж причини, а ТДВ «Броварський завод котельного устаткування Арденз» не надало лист-згоду з Додатком 1 до тендерної документації, що містить технічну специфікацію та документи на підтвердження вимог до предмета закупівлі.

Це вже друга спроба провести закупівлі. Попередні 13 тендерів, оголошені 20 липня, не відбулися. Сумарна очікувана вартість цих закупівель становила 1,76 млрд грн. Участь у них брали ті ж компанії, але їхні пропозиції відхилили.

ТДВ «Броварський завод котельного устаткування Арденз» зареєстрований в Броварах (Київщина). Власником заводу є Роман Казанко. З 2017 року фірма отримала підрядів на 41 млн грн.

Матеріал підготовлено в межах проєкту “Підтримка цифрової трансформації”, що фінансується USAID і UK Dev.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання