DOZORRO-NEWS

Ігноруючи рішення Антимонопольного комітету «Львівська залізниця» переплатила 1,5 мільйони при закупівлі чобіт

17.08.2017 15:14

Західний офіс Держаудитслужби у відповідь на звернення ГО "Центр громадського моніторингу та досліджень" підтвердив наявність порушень та рекомендував Регіональній філії «Львівська залізниця» ПАТ «Українська залізниця» вжитти заходів по усуненню порушень, розірвати неправомірно укладений договір про закупівлю та притягнути до відповідальності винних осіб.

Передувало даному рішенню закупівля львівськими залізничниками чобіт, за результатами якої договір на суму 10,57 млн грн було підписано з ТОВ «Таланлегпром». Найдешевшу ціну – 9,1 млн грн, під час проведення даної процедури закупівлі було подано учасником ТОВ «Валтекс». Проте замовником торгів було оприлюднено інформацію про відхилення тендерної пропозиції ТОВ «Валтекс», як такої, що не відповідає вимогам тендерної документації.

У відповідь на такі дії ТОВ «Валтекс» оскаржив рішення замовника в Антимонопольному комітеті України на що отримав позитивну відповідь даного органу. Тим не менш «Львівська укрзалізниця» навіть після рішення АМКУ повторно відхила пропозицію підприємства, вказавши у підставах інші аргументи - відсутність у складі тендерної пропозиції копії ДСТУ EN ISO 20345:2009 «Засоби індивідуального захисту». Варто зауважити, що даної копії не було й серед документів «переможця» аукціону ТОВ «Таланлегпром».

За результатом аналізу даної процедури закупівлі експертами Центру було скеровано звернення в Держаудитслужбу та Управління захисту економіки.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання