DOZORRO-NEWS

Кабмін дав старт повноцінній роботі Prozorro Market

15.09.2020 11:12

За інформацією пресслужби ДП «ПРОЗОРРО» учора, 14 вересня, Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 822 “Про затвердження порядку формування та використання електронного каталогу”. Цей документ врегульовує роботу першого державного онлайн магазину Prozorro Market.

«Відтепер державні замовники можуть користуватись Prozorro Market для закупівель до 200 тисяч гривень, а ті, що є монополістами у своїй галузі — до 1 млн грн. Раніше верхня межа була лише 50 тисяч, що суттєво обмежувало закупівлі багатьох замовників через Prozorro Market», - йдеться у повідомленні держпідприємства.

Свого часу Prozorro Market створений для того, аби державні та комунальні органи влади і підприємства могли швидше та простіше купувати товари широкого вжитку: офісне приладдя, пальне, меблі, побутову хімію, комп'ютери, посуд тощо. Наразі крім цих позицій, в Prozorro Market також продаються захисні маски, антисептики, санітарні набори та багато інших медичних товарів. 

“Державні закупівлі мають бути таким самими простими, як закупівля в інтернет магазині, і при цьому лишатися ефективними і прозорими. І я певен, що Prozorro Market —  найкращий інструмент для цього, —  впевнений генеральний директор Prozorro Василь Задворний.

Електронний каталог Prozorro Market почав працювати у квітні минулого року в пілотному режимі. На сьогодні в Prozorro Market вже продають свої товари більше тисячі постачальників. Сума підписаних контрактів — понад 60 мільйонів гривень.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання