DOZORRO-NEWS

Мінекономрозвитку закликало замовників використовувати Prozorro Market

14.01.2020 11:57

Вже з 19 квітня 2020 року у дію вступить нова редакція Закону України “Про публічні закупівлі”. Відтоді система ProZorro стане обов'язковою для закупівель товарів, робіт та послуг від 50 тисяч гривень, а про кожну закупівлю від 1 копійки потрібно буде публікувати звіт. Закон також передбачає використання електронних каталогів. Це ще одна процедура для проведення допорогових закупівель, і користуватися нею можна вже зараз, повідомляє прес-служба ДП «ПРОЗОРРО».

З урахуванням  цього Міністерство економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства розіслало офіційний лист до голів облдержадміністрацій, міських та обласних рад з рекомендацією використовувати електронні каталоги “Prozorro Market” для допорогових закупівель. Через електронні каталоги замовник може купувати товари на суму до 200 тис. грн (замовники-монополісти — до 1 млн грн). 

За своїм функціоналом Prozorro Market подібний до звичайного онлайн-магазину. Це систематизована база актуальних пропозицій від постачальників, яку формує та супроводжує центральна закупівельна організація. Готувати тендерну документацію та кваліфіковувати постачальників непотрібно. Тож для закупівель товарів широкого вжитку це більш швидка та зручна альтернатива як спрощеним закупівлям, так і звітам про укладений договір.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання