DOZORRO-NEWS

На Вінничині до кінця 2022 року побудують прикордонний мостовий перехід через річку Дністер

14.05.2021 09:42

Служба автомобільних доріг у Вінницькій області оголосила закупівлю робіт з будівництва прикордонного мостового переходу через річку Дністер на українсько-молдовському державному кордоні в районі населених пунктів Ямпіль – Косеуць. При цьому майбутній підрядник має не лише збудувати перехід, а й попереднього спроектувати його. Очікувану вартість робіт оцінили в 3,46 мільярда гривень, інформує «Економічна правда».

"Будівництво мосту у Ямполі - частина Транспортної стратегії України до 2030 року. Він дозволить скоротити час поїздки за маршрутом Київ – Кишинів. Наразі ж сполучення між двома європейськими країнами в регіоні забезпечується паромною переправою. Однак вона давно не відповідає вимогам часу і реальним потребам жителів держав.

Будівництво мосту - стратегічний пріоритет. Паралельно з цим оновлюємо 137,5 км маршруту - йдеться про найбільш проблемні для проїзду ділянки. Тобто вже до кінця року шлях до кордону буде комфортним для проїзду", - сказав голова "Укравтодору" Олександр Кубраков.

Мостовий перехід через Дністер передбачає будівництво 2 підходів: 1,6 км з боку української території та 5 км з молдовського боку.

Штучна споруда забезпечить з'їзд на українську дорогу Т-02–02 Могилів-Подільський - Ямпіль - Бершадь - Умань та молдовську М-2.

За умовами тендеру, завершити зведення переходу компанія-підрядник повинна до кінця 2022 року.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання