DOZORRO-NEWS

Нацгвардійці планують закупити польових костюмів у фірми-фігуранта низки кримінальних справ

15.07.2020 11:05

Військова частина 3078 Нацгвардії планує замовити 15 тисяч літніх польових костюмів у фірми «Астра Люкс» за понад 15 мільйонів гривень. Як з’ясувало видання «Слідство.Інфо», компанія фігурувала щонайменше в трьох кримінальних справах, зокрема, щодо несплати податків.

Повідомлення про намір укласти договір з цією фірмою нацгвардійці оприлюднили на порталі публічних закупівель ProZorro.

В тендері військових участь взяли 11 компаній, жодна з яких не знижувала ціни під час торгів. Відтак, у разі підписання контракту, «Астра Люкс», відповідно до умов закупівлі, має поставити військовим костюми у три черги по 5 тисяч пар — через 30, 60 та 80 днів після укладення договору. За це фірма отримає майже 15,18мільйонів гривень.

Компанія «Астра Люкс» фігурувала щонайменше в трьох кримінальних провадженнях. Зокрема, у справі про підроблення документів, відмивання коштів та фіктивне підприємництво, яку правоохоронці розслідували з листопада 2017 року.

За даними слідчих управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Генпрокуратури, які розслідували цю справу, «Астра Люкс» мала фінансові операції з підприємствами з ознаками фіктивності.  На думку слідства, це може свідчити про пособництво в умисному ухиленні від сплати податків. 

Також ця фірма фігурувала у справі про зловживання службовим становищем посадовцями Міністерства оборони при закупівлі спорядження для військових. Розслідування цієї справи з вересня 2016 року здійснювало Національне антикорупційне бюро (НАБУ).

Ну і наостанок, «Астра Люкс» фігурувала у справі щодо ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. За даними слідчих слідчого управління фінансових розслідувань Державної податкової інспекції у Солом’янському районі Києва, службовці фірми  у жовтні 2012-го — грудні 2014 року не сплатили податків на суму майже 4,5 мільйона гривень. 

Зауважимо, що фірма «Астра Люкс» існує з 1995 року. Її власниця — Ольга Сергеєва — у 2009 році очолювала фракцію Партії регіонів у Солом’янській райраді столиці. 

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання