DOZORRO-NEWS

Новояворівська міськрада вп’яте спробує знайти підрядника для будівництва сміттєзвалища

31.07.2020 13:48

Новояворівська міська рада вп'яте оголосила тендер на будівництво полігону для твердих побутових відходів на території Залузької сільської ради, що неподалік Яворова. Очікувана вартість робіт з будівництва полігону площею 5 га – 74,92 мільйонів гривень, повідомляє «Zaxid.net» з посиланням на ProZorro.

Нове сміттєзвалище мають збудувати на території полігону, який експлуатують з 2002 року. Його на час робіт не закриватимуть. 

«На новому полігоні мають облаштувати ангар для сміттєсортувальної лінії, побутове приміщення для працівників, побудувати насосну станцію для інфільтратів, зробити дорогу по периметру всього сміттєзвалища, а також провести рекультивацію», – розповів у коментарі журналістам заступник міського голови Новояворівська з питань ЖКГ Руслан Гірка.

Тендер на будівництво полігону оголошують уже п'ятий раз. Спершу рік тому тендер оголосили на першу чергу будівництва на 29 мільйонів, проте він не відбувся. Потім у серпні 2019 року тендер оголосили вже на всю суму проекту – 75 мільйонів гривень. Перший з них не відбувся, а переможцем другого у жовтні 2019 року стала київська фірма «Хозхімсервіс», яка погодилася виконати всі роботи на 63,2 мільйонів. Проте, як розповів Руслан Гірка, підрядник у результаті нічого не зробив і попросив розірвати договір, оскільки Новояворівська міська рада не мала коштів на будівництво полігону.

На початку липня 2020 року рада оголосила четвертий тендер, однак торги не відбулися, оскільки жодна компанія не подала документи на участь в них. Відтак 28 липня оголошено п’ятий тендер. Роботи підрядник має завершити до кінця 2022 року. 

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання