DOZORRO-NEWS

Полтавська ОДА за майже 84 мільйона гривень замовила реставрацію двох приміщень Краєзнавчого музею

27.07.2021 08:37

Департамент будівництва, МіА та ЖКГ Полтавської ОДА уклав договір на реставрацію двох приміщень Краєзнавчого музею: зали урочистостей та вестибюлю. Роботи за 83,9 мільйони гривень виконуватиме ТОВ «Марк Строй». Про це «Полтавщині» стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

На конкурс заявилися дві компанії: полтавська ТОВ «Марк Строй» і ТОВ «Компанія Позитив» з Мелітополя.  При цьому «Компанія Позитив» виставила на 200 грн нижчу ціну, однак запропонувала менший строк відтермінування оплати, а тому договір не отримала. Натомість контракт уклали із «Марк Строй» — постійним підрядником області, який уже має від Департаменту будівництва замовлень на майже 700 мільйонів гривень.

За умовами нового договору, ТОВ «Марк Строй» має провести обережне очищення поверхонь, відновити ліпнину, оздоблення під «дерево» та мармурові поверхні, відреставрувати картини та настінні розписи, замінити вікна з реставрацією вітражів, дверей, огородження балкону, замінити паркет, поставити меблі, відремонтувати водопостачання, каналізацію, станцію газового пожежогасіння, замінити елементи системи опалення і вентиляції, системи кондиціонування, системи освітлення, влаштувати систему звукофікації та синхронного перекладу тощо. Закінчити роботи підрядник має до 13 січня 2022 року, а після — надати 10 років гарантії. 

За оцінками Полтавської ОДА, ремонтні роботи дозволять зробити споруду доступною для маломобільних груп населення, збільшити на 55% кількість відвідувачів, залучити інвесторів, збільшити на 68% надходження до спецфонду музейного закладу, створити багатофункціональний музейний комплекс із технічним забезпеченням на рівні міжнародних стандартів, сформувати простір для проведення виставкових та мистецьких проектів.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання