DOZORRO-NEWS

Прийняття нового Закону "Про приватизацію" дозволить продавати неефективні держпідприємства через ProZorro.Sale

12.04.2017 16:59

Прийняття нового Закону "Про приватизацію" дозволить продавати неефективні держпідприємства через ProZorro.Sale

В кінці березня Мінекономрозвитку спільно з Фондом держмайна презентували проект нового Закону України "Про приватизацію", який дозволить прискорити темпи продажу державних підприємств. Коментарі щодо положень даного законопроекту надав «Економічній правді» перший заступник міністра економіки та розвитку Максим Нефьодов.

За інформацією посадовця документ передбачає розділення усіх об’єктів приватизації на об’єкти великої (вартістю активів понад 250 млн гривень) та малої (менше 250 млн грн) приватизації. При цьому продаж таких підприємств відбуватиметься через систему Prozorro.Sale, що вже довела свою ефективність.

«Наша мета - зробити процедуру придбання активів такою ж простою, як купівлю їжі в супермаркеті. Ми вже розробили та протестували ефективний інструмент - електронну систему Prozorro.Продажі.

За перші 4 місяці використання, система принесла Фонду гарантування вкладів сукупний дохід у 430 млн грн. Відвідуваність сайту зростає на 100% щомісяця, та вже у 8 разів перевищує відвідуваність сайту Фонду держмайна, через який проходить мала приватизація зараз», - розповідає Нефьодов.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання