DOZORRO-NEWS

Prozorro відзначило п’ятірку кращих закупівель травня

11.06.2021 08:56

Вже традиційно Prozorro відзначило п`ятірку успішних закупівель держзамовників, які відбулися в електронній системі. За даними пресслужби держпідприємства переможців визначали за поєднанням низки критеріїв: велика кількість учасників на торгах, їхня запекла конкуренція на аукціоні та висока економія коштів платників податків. Цього разу переможців визначали серед усіх конкурентних закупівель, договір, у яких був укладений у травні 2021 року.

У хіт-параді від Prozorro перемогли:

Державне підприємство «Антонов»

Чемпіон за кількістю учасників цього місяця — державне підприємство «Антонов». Літакобудівний завод купував робочі куртки, халати й костюми на 2 мільйони 600 тисяч гривень на три лоти. На один із лотів прийшло аж 28 учасників, на два інші — по 25.

В одному лоті виграв один учасник, а в інших двох — інший. Обидва учасники змагались у всіх лотах. Загалом вдалося зекономити понад 1 мільйон гривень.

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей закуповувала послуги з прибирання через процедуру відкритих торгів. На аукціон прийшли 15 учасників і вартість знизилася з 500 до 212 тисяч гривень. Це 26 з половиною тисяч гривень на місяць щоденного прибирання.

Переможець — “ДАН Девелопмент” пояснив свою аномально низьку ціну великими знижками від виробників і дистриб’юторів мийних засобів, а також гнучким графіком роботи працівників. 

Квартирно-експлуатаційний відділ міста Харкова

У травні Квартирно-експлуатаційний відділ Харкова зекономив 72 % свого бюджету на антисептик для дезінфекції поверхонь. Свої пропозиції надали 15 учасників. Переможець, якого визначила система — Торговий дім «Комунальна техніка». Їх ціна — 140 гривень за банку.

Меджибізька селищна рада

Меджибізька селищна рада купувала спортивний інвентар для шкіл та садочків — гімнастичні мати, спортивні килимки та дитячі гантелі на 80 тисяч гривень. І хоча це спрощена закупівля, яка може відбутися навіть з одним учасником, подались на неї аж 15 компаній та підприємців.

Результат — договір на 42 з половиною тисячі гривень. Це майже 50 відсотків економії без аномально низької ціни.

Військова частина в Київській області

Військова частина в Київській області купувала понад 5 з половиною тисяч тонн вугілля на євро торгах. Очікувана вартість — 16 мільйонів гривень. Документи подали 7 учасників, й одного з них не допустили до аукціону. Однак цей учасник подав скаргу до АМКУ на незаконне відхилення, довів свою правоту та переміг в аукціоні.

У результаті переможець не лише відстояв своє право брати участь у торгах, а й забезпечив державі 3 з половиною мільйони гривень економії. А собі отримав контракт на 14 мільйонів та повернув гроші за скаргу.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання