DOZORRO-NEWS

Служба автодоріг Львівщини уклала договір з підрядником, який надав недійсну банківську гарантію

12.12.2018 11:29

Служба автомобільних доріг Львівщини уклала договір на експлуатаційне утримання кількох доріг з малим приватним підприємством «Нара». При цьому підрядник, за даними експертів «Центру громадського моніторингу та досліджень», надав недійсну банківську гарантію. Тепер закупівлю перевірить Держаудитслужба, інформує Zaxid.net.

Мова йде про договір на утримання доріг Смільниця – Старий Самбір, Нижанковичі – Самбір – Борислав, Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий на загальну суму 2,4 млн грн, який Служба автомобільних доріг уклала 15 листопада.

«Законом України про здійснення публічних закупівель передбачене подання на тендер банківської гарантії. Це коли учасник торгів бере у банку сертифікат про те, що у разі, якщо він переможе на торгах, але з якихось причин відмовиться від укладення договору, а замовник уже витратив час на закупівлю, банк відшкодує замовнику гроші у розмірі о,5% від суми договору Конкретно у цьому випадку переможець торгів подав замовнику банківську гарантію, яку він отримав на іншу закупівлю і яка є недійсною. Тобто Служба автодоріг не змогла б отримати кошти, якщо переможець відмовиться від підписання договору», – пояснив ZAXID.NET експерт-аналітик Центру громадського моніторингу та досліджень Олег Блінов. –

За зверненням експертів Центру Західний офіс Держаудитслужби перевірив та підтвердив виявлені порушення. Крім цього аудитори повідомили про намір провести онлайн-моніторинг даних торгів в системі ProZorro.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання