DOZORRO

TI Ukraine з партнерами допоможе Держаудитслужбі вдосконалити контроль

19.07.2024 08:34

Проєкт «Підтримка цифрової трансформації», Transparency International Ukraine та Київська школа економіки підписали меморандум про співпрацю з Державною аудиторською службою. Протягом найближчих 4 років ми допоможемо органу вдосконалити бізнес-процеси, автоматизувати їх і підвищити професійність аудиторів.

Зокрема TI Ukraine у партнерстві з KSE:

  • проаналізує поточні бізнес-процеси Держаудитслужби, виявить недоліки та слабкі місця;
  • запропонує необхідні зміни до нормативно-правових актів та варіанти оптимізації роботи;
  • допоможе запровадити внутрішню електронну систему роботи органу, а також підсилити цифрову безпеку;
  • проводитиме навчання для фахівців Держаудитслужби.

«ТІ Ukraine уже майже 8 років працює над тим, щоб вдосконалити публічні закупівлі, і моніторить їх на наявність порушень. Водночас державі потрібен власний ефективний орган контролю у цій сфері, тож ми маємо також покращити діяльність Держаудитслужби. Спільними зусиллями ми хочемо допомогти їй стати сильним і спроможним органом, що може ефективно контролювати витрачання публічних коштів» — стверджує Іван Лахтіонов, заступник виконавчого директора TI Ukraine з інноваційних проєктів.

TI Ukraine, KSE та проєкт «Підтримка цифрової трансформації» спільно сформують робочу групу, що буде працювати над реформою Держаудитслужби, та затвердять дорожню карту.

«Нашою місією є створення інклюзивної, прозорої та ефективної цифрової екосистеми, стимулювання економічного зростання та удосконалення адміністративної ефективності в Україні. Саме тому ми продовжуємо надавати підтримку українському уряду на шляху до подальшого вдосконалення закупівель, а посилення якості роботи Держаудитслужби є важливою складовою цього процесу»  — наголосив Данило Молчанов, керівник проєкту «Підтримка цифрової трансформації».


«Контроль у сфері публічних закупівель є ключовим для ефективного використання коштів платників податків. Він повинен відповідати сучасним вимогам та умовам. Основою дієвого контролю є не тільки добре побудовані внутрішні бізнес-процеси та професіоналізм органу контролю, але й належне законодавче регулювання. Враховуючи багатобічну експертизу KSE, наша команда працюватиме над оновленням законодавчої бази. Це сприятиме підвищенню якості контролю та забезпечить його ефективну і прозору роботу, відповідно до міжнародних стандартів» — зазначила Наталія Шаповал, керівниця KSE Institute.


«Для нас завжди була і є важливою співпраця з авторитетними організаціями задля подальшої якісної трансформації Держаудитслужби. Саме тому ми зацікавлені у партнерстві з Transparency International Ukraine і Київською школою економіки. Хотіла б подякувати за  допомогу, яку надає TI Ukraine разом з партнерами у вдосконаленні контролю за державними фінансами. Переконана, що наші спільні зусилля сприятимуть підвищенню ефективності роботи аудиторів, забезпечать ще ретельніший нагляд за використанням публічних коштів та сприятимуть автоматизації ряду процесів й посиленню цифрової безпеки, що є вкрай важливим в нинішніх непростих умовах», — відзначила Алла Басалаєва, Голова Державної аудиторської служби України.

Проєкт “Підтримка цифрової трансформації” виконується Фондом Євразія за фінансової підтримки Уряду США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Програми допомоги з міжнародного розвитку від Уряду Великої Британії (UK Dev).

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання