DOZORRO-NEWS

У Київській області замовили будівництво дитсадка за ціною, що практично на чверть вища від нормативних розрахунків Мінрегіонрозвитку

28.04.2017 17:33

За результатами проведеного тендеру Новопетрівська сільська рада Вишгородського району Київської області замовила ТОВ «АМК Рем-Буд» будівництво дитячого садка за 40,39 млн грн. Про це повідомляє видання «Наші гроші» з посиданням на сторінку закупівлі у системі «ProZorro».

Згідно тендерної документації до 2020 року в Нових Петрівцях має з’явитись новий дитсадок на 230 місць. До вартості послуг також включені мебліі та інвентар, облаштування інженерних мереж та кабельних ліній, благоустрій і озеленення території.

Завдяки проведенню аукціону ціну угоди вдалось знизити на 40% нижча від очікуваної вартості закупівлі, яка становила 67,46 млн грн. Таким чином опосередкована вартість зведення садка становить 140 тис грн. за місце. Однак, за даними Мінрегіонрозвитку, нині будівництво дитячих установ коштує 109 тис грн. за місце, що на 22% дешевше навіть від зниженої на аукціоні ціни.

 «АМК Рем-Буд», що стало переможцем торгів, належить депутату Синяківської сільради Вишгородського району від партії «Наш край» Андрію Куковенку. Його батько Михайло Куковенко був позапартійним депутатом тієї ж сільради минулого скликання.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання