Вiктор Нестуля

У Кропивницькому міську владу закликали зменшити пороги використання ProZorro

02.08.2017 13:15

Учора під стінами міської ради Кропивницького пройшла акція приурочена до річниці роботи системи публічних закупівель ProZorro. Близько десятка громадських організацій, в тому числі Центр медіарозслідувань «Прозоро», Кіровоградське обласне відділення ВБО "ВМ ЛЖВ", коаліція громадських організацій «Рада експертів» та інші акцією вирішили закликати депутатів прийняти рішення міської ради про зниження порогів закупівель.

"Торік ми запровадили ініціативу "Прозорі кишені в медицині". Ми моніторили усі закупівлі медичних закладів міста щодо того як ефективно вони використовують систему ProZorro. Є замовники, які використовують допорогові закупівлі та економлять, є ж заклади, що просто звітують про укладені договори, якщо закупки менші за пороги, встановлені законом. Це та реальність, яка у нас є. При цьому можливість заощадити коштів лопає як кулька, а бюджетні кошти розлітаються внікуди, хоча могли піти на фінансування медицини, освіти чи інших галузей. Тому ми закликаємо депутатів міської ради знизити пороги і тим самим допомогти бюджетним установам ефективно і прозоро використовувати кошти із застосуванням системи від 50 тис грн", - виступив в.о директор Кіровоградського обласного відділення ВБО "ВМ ЛЖВ" Констянтин Данильченко.

«Враховуючи, що процедурно навіть на допорогових закупівлях можливе проведення конкуретних торгів цілком очевидно – ряд чиновників та посадовців відверто не зацікавлені у виявлені економічно найвигідніших підрядників та віддають перевагу перевіреним методам «свої для своїх».Змінити ситуацію може рішення міської ради щодо зменшення порогових показників використання системи ProZorrо та зобов’язання підпорядкованих структурних підрозділів та комунальних підприємств до його виконання», - наголосив координатор Центру компетенцій ProZorro  у Кіровоградській області Павло Лісниченко.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання