DOZORRO-NEWS

Україна очолила Рейтинг прозорості публічних закупівель.

13.08.2020 14:04

Система ProZorro набрала 97,05 балів зі 100 можливих і здобули першість у Transparent Public Procurement Rating, яке щороку проводить грузинський Institute for Development of Freedom of Information спільно з партнерськими організаціями. Він оцінює законодавство держзакупівель та прозорість процесів. Раніше рейтинг охоплював лише євразійський регіон, однак тепер до нього входять 39 країн світу, повідомляє Transparency International Ukraine.

За підрахунками експертів друге та третє місце цього року посіли Молдова і Колумбія. Найгірший же результат у Таджикистану — він отримав лише 37,88 балів.

“Звісно, першість у рейтингу — це вагоме і приємне досягнення, однак зупинятися не варто. Ми ще маємо низку проблем та викликів, над якими треба працювати. Україні необхідно оптимізувати роботу Держаудитслужби, встановити чіткі критерії оцінки ефективності контролю e сфері закупівель, вдосконалювати електронний документообіг і найголовніше — побороти чергову спробу зламати Prozorro через впровадження локалізації”, — прокоментувала перемогу Христина Зелінська, менеджерка програми інноваційних проєктів ТІ Україна.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання