DOZORRO-NEWS

«Укрзалізниця» не закуповуватиме рейкові скріплення виробництва «Корпорації КРТ»

16.10.2019 10:34

«Укрзалізниця» припинила закупівлі рейкових скріплень КПП-5 виробництва «Корпорації КРТ». За інформацією голови правління Євгена Кравцова продукція цієї компанії була неякісною та постачалася за завищеними цінами. «Оцінку іншим речам, які ми виявили, і які раніше виявляло Антикорупційне бюро, повинні дати правоохоронці», – зазначив Євген Кравцов в інтерв’ю "Бізнес Цензор".

Скріплення виробництва КРТ, що входить в орбіту братів Дубневичів, наголошують залізничники мають низку недоліків в частині пружних клем та прокладок, через які фактичний ресурс їхньої працездатності становить 50% від задекларованого виробником. Таким чином, Укрзалізниця протягом тривалого часу витрачає величезні кошти на заміну непридатних елементів скріплень та реконструкцію колій у зв’язку з деформацією рейок.

Євген Кравцов також повідомив, що упродовж наступних півтора місяці Укрзалізниця планує змінити необхідні нормативні документи і ДСТУ щодо залізничних скріплень, які колись були прописані під одного виробника. Це дасть можливість залучити до постачання цієї продукції більше коло виробників, в тому числі іноземних.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання