DOZORRO-NEWS

Укрзалізниця витратила чергові 616 тисяч на обслуговування власного гелікоптера

20.05.2020 11:33

Філія "Центр сервісного забезпечення" Публічного акціонерного товариства "Українська залізниця" оприлюднила черговий звіт про укладений договір на обслуговування повітряного транспорту, а саме гелікоптера Bell 430.  На цей раз вартість послуг становить 616 тисяч гривень, повідомляє «Zалізниця без корупції».

Постачальником послуг стало ТОВ “Авіакомпанія “Промінтерсервіс”, яке постійно надає аналогічні послуги для “Укрзалізниці”. Обсяг робіт в тендерній документації не вказано. 

Минулого року на технічне обслуговування залізничного гелікоптера було витрачено майже мільйон гривень, а у 2018 році ця сума становила аж 7,5 мільйонів.

Загалом же вартість витрат на повітряне судно з 2016 року вже становить близько 14 мільйонів гривень. 

Вертоліт BELL 430 Укрзалізниця придбала ще в далекому 2003 році за 8 мільйонів доларів. Щоправда, особливих згадок про використання повітряного судна залізничниками не було. Відомо лише, що у 2007 році вертоліт УЗ використовував Віктор Янукович під час передвиборчої кампанії.

Як зазначають у “Центрі сервісного забезпечення”, вертоліт залізничникам потрібен для виконання стратегічних цілей, проте на даний момент він не використовується.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання