DOZORRO-NEWS

В ProZorro додалось функціоналу

20.05.2019 10:06

Наприкінці минулого тижня в системі електронних публічних закупівель ProZorro з'явилося нове електронне поле “класифікація суб’єктів господарювання”. За словами представників держпідприємства це дозволить отримати дані щодо участі у публічних закупівлях різних категорій бізнесу – великого, малого та середнього. Поява даного поля – частина плану заходів Кабінету Міністрів України з підтримки малого та середнього підприємництва на період до 2020 року, йдеться в повідомленні прес-служби ДП «ПРОЗОРРО»

“Це цінні дані, які можуть використати аналітичні центри, громадські організації, бізнес-асоціації чи держава для підтримки, наприклад, малого та середнього бізнесу. Приміром, для розробки механізмів з розширення їхнього доступу до публічних закупівель. Для впровадження таких механізмів потрібно мати детальну картину того, яка частка ринку припадає на кожну категорію бізнесу. Новий функціонал якраз допоможе зібрати необхідну інформацію”, – повідомила Наталія Шимко, заступник директора департаменту з регулювання публічних закупівель.

Дані щодо участі різних категорій бізнесу у публічних закупівлях також допоможуть при імплементації директив ЄС та програми Світової організації торгівлі з розвитку МСБ.

Варто зауважити, що дані про розмір організації з 17 травня є обов’язковими для заповнення постачальниками. Критерії визначені Господарчим кодексом – це кількість працюючих та доходи за рік. В подальшому планується інтеграція ProZorro з Державною фіскальною службою з автоматичним вивантаженням даних в систему.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання