12 млн. грн. переплати за рейс в Антарктиду?

10.04.2017 15:44

Ми вже звертали увагу на те, що переговорна процедура закупівлі Національного антарктичого наукового центру Міністерства освіти і науки України (далі - Замовник) на більше ніж 39 млн. гривень є незаконною. Відповідні листи скеровано до правоохоронних органів.

А поки ми чекаємо відповіді від них, хочемо звернути увагу на те, що експедиція таки вирушила до антарктичної станції на іншому судні ніж було передбачено переговорною процедурою закупівлі та самим учасником ТОВ "ІНТЕРПРОМФЛОТ". 

До речі, Замовник аргументував необхідність вибору учасника переговорної закупівлі саме близьким розташуванням його суден до арктичної станції (Витяг з обгрунтування наведено нижче).

Проте, судна переможця не були використані! Тобто, Замовник визначив переможцем закупівлі посередника? Все зводиться до цього. Можливо саме тому відсутні додатки до укладеного договору на ProZorro, які б показали на що витрачається така шалена купа коштів платників податків. Цікаво перевірити ціни та первинні документи того, що було закуплено. З цим запитом ми вже звернулися до Замовника.

Але давайте повернемося до судна, яким вирушила експедиція. Виявляється, це судно компанії, яка намагалася оскаржити переговорну процедуру закупівлю та з яким Замовник відмовився проводити переговорну процедуру закупівлі. А його пропозиція, між іншим, дешевше на 12 млн. грн.!

Отже, все зводиться до того, що за таке посередництво український бюджет може переплатити значну суму коштів....

Звертаємося з проханням до правоохоронних органів терміново втрутитися в зазначену закупівлю та притягнути винних осіб до відповідальності.

Як зробити публічні закупівлі менш привабливими для бізнесу

Чому зупиняти платежі за результатами моніторингів Держаудитслужби — погана ідея і чи є альтернативні рішення для контролю?

30.11.2023 10:30

Нові зміни в антимонопольне законодавство: розв'язують проблеми чи додають нових

Останні зміни в антимонопольне законодавство не йдуть на користь конкуренції в публічних закупівлях.

07.12.2021 11:00

Швидкі для боротьби з COVID-19

Як купували спеціалізовані авто в Prozorro у 2020 році.

21.01.2021 10:30

Як хочуть вдосконалити ProZorro: 10 змін

У ніч ухвалення бюджету депутати відхилили закон про вдосконалення державних закупівель. Експерти миттю підготували новий проект. Про що там ідеться?

22.01.2019 10:56

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання