Чорна сторінка в історії однієї закупівлі

02.08.2017 18:20

Сватівське районне територіальне медичне об'єднання. Запам’ятайте обов’язково цю установу. Чому?

Саме цей замовник відхилив пропозицію ФОП Ревенко Олександр Вікторович лише тому…що учасник не надав завірену копію 6-ї сторінки паспорту (фото 1). ника за дрібні порушення.

Так, дійсно в додатку №1 тендерної документації зазначено про те, що обов’язково має бути надана копія 1-6 сторінок паспорту та місце проживання (фото 2).

Здавалося, а чому ж Олександр Ревенко не надав 6-ту сторінку свого паспорту? Все просто - Ревенко Олександр Вікторович з міста Суми народився 28 січня 1989 року. Олександр Ревенко самостійно вирішив, що в такому випадку можна не враховувати умови ДКТ, бо 5-6 сторінки його паспорту на даний момент є пустими і там немає жодної інформації. 5-6 сторінки паспорту заповнюються після того, як людині виповнюється 45 років.

Але, Сватівське районне територіальне медичне об'єднання вважає, що саме 6-та сторінка паспорту, яка є пустою, є суттєвою при здійсненні закупівлі і дискваліфікує ФОП Ревенко Олександр Вікторович. При тому, що були надані 1-5 та 10-11 сторінки паспорту Олександра Ревенко.

Сватівське районне територіальне медичне об'єднання оголосило процедуру закупівлі на устаткування для операційних блоків. Закупівлі розбили на 3 лоти загальною сумою 1,08 млн.грн. Про це повідомляється в системі електронних закупівель «ProZorro».

На двох лотах найбільш дешеву пропозицію запропонувало ФОП Ревенко Олександр Вікторович (Лот №1 - лапороскопічна стійка – 998 тис.грн., Лот №3 – 5 хірургічних відсмоктувачів та 2 гінекологічних відсмоктувачів – 57,3 тис.грн.), на ще одному лоті найбільш дешеву пропозицію надало ФОП Яснікова Валентина Вікторівна (Лот №2 - електрохірургічний високочастотний апарат – 23,11 тис.грн.). Пропозиція ФОП Яснікова Валентина Вікторівна, яке також з міста Суми, була відхилена у зв’язку з тим, що учасником не накладено ЕЦП на документи пропозиції.

Сватівське районне територіальне медичне об'єднання відмовилось від надання коментарів та пояснення стосовно цієї закупівлі.

Звісно, що чисто з юридичної точки зору Сватівське районне територіальне медичне об'єднання не могло поступити інакше. Але, побачивши ТАКЕ відхилення пропозиції – можна зробити лише один висновок: навіть найідеальніша система електронних публічних закупівель не може гарантувати, що не буде відхилено пропозицію учасника за дрібні порушення.

“Харківський антикорупційний центр”: викриває порушення у закупівлях

«Харківський антикорупційний центр» – це постійно діюча, потужна антикорупційна громадська організація

24.05.2018 14:50

Харківське комунальне підприємство монополізувало постачання молока у дитсадки

Харківське комунальне підприємтво «Дошкільне харчування» монополізувало постачання молока у дитсадки міста. 

01.02.2018 12:21

У збитковому «Харківському метрополітені» переплачують вдвічі навіть за цвяхи

Вартість цих виробів в 1,5 – рази вище за ринкову. Тобто метрополітен переплачує, навіть, на цвяхах.

19.05.2017 20:41

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання