Другий шанс у закупівлях на Буковині

26.05.2021 14:00

Понад рік тому в публічних закупівлях запровадили новий механізм — 24 години на усунення невідповідностей тендерної пропозиції. Саме стільки часу замовник може надати учаснику, щоб той виправив недоліки в документах. Звісно, не у всіх — це правило застосовується лише до документів, які:

  • підтверджують відповідність учасника процедури закупівлі кваліфікаційним критеріям;
  • подані на підтвердження права підпису тендерної пропозиції та/або договору про закупівлю.

Це нововведення чекали і замовники, і бізнес. Адже всі ми інколи помиляємося — траплялися випадки, коли через невелику необачність чи неточність закупівельникам доводилося відхиляти вигідні пропозиції із якісним товаром, які загалом повністю задовольняли потреби замовника. 

Ми вирішили дослідити, наскільки активно цей інструмент почали використовувати на практиці, і чи справді він допомагає заощаджувати бюджетні кошти. А тому проаналізували закупівлі в Чернівецькій області, які відбулися від квітня минулого року до квітня поточного. 

Усього на Буковині протягом цього періоду провели 1317 успішних відкритих торгів (тобто таких, де визначили переможця процедури). У 216 з них замовники надіслали учасникам з найбільш економічно вигідними пропозиціями вимоги щодо усунення невідповідностей. І в 156 закупівлях (72%) ті виправили помилки та стали переможцями торгів. Тож фактично, використовуючи інструмент 24-х годин вдалося довести до логічного завершення закупівлі вартістю 634,9 млн грн. Різниця між очікуваною і фінальною сумою угод досягла 68 млн грн. І це лише в одній Чернівецькій області.

Проте звісно, під час використання такого механізму не обійшлося і без порушень законодавства.

Приміром, одне таке знайшлося у відділу освіти Хотинської районної державної адміністрації. Замовник закуповував комп’ютерне обладнання і надав учаснику ФОП Дереворіз М. В. можливість усунути виявлену невідповідність тендерної пропозиції. От тільки вона не стосувалось ні права підпису тендерної пропозиції, ні відповідності кваліфікаційним критеріям. Ми звернулися до аудиторів з проханням провести моніторинг. Фахівці Держаудитслужби це зробили та підтвердили порушення. Вони зобов’язали замовника його усунути, проте той проігнорував зауваження.

Схожа історія трапилася й на тендері Вікнянської сільської ради. Замовник розмістив повідомлення з вимогою про усунення невідповідностей, виявлених в тендерній пропозиції ККП «Фірма «М.А.К КОМ». У цій вимозі він зокрема просив надати документи, яких у пропозиції не було:

  • копію свідоцтва про реєстрацію платника ПДВ чи копію витягу з реєстру платників ПДВ; 
  • копію свідоцтва про сплату єдиного податку або копію витягу з реєстру платників єдиного податку. 

Ці документи не стосуються ні права підпису тендерної пропозиції, ні  відповідності кваліфікаційним критеріям. Тож і правити помилки у них не можна.

Та найцікавіша ситуація відбулася під час закупівлі м’яса комунальною установою «Чернівецький обласний навчально-реабілітаційний центр №1». За другим лотом найбільш економічно вигідну пропозицію подала ФОП Стінська А. Б. Розглянувши тендерну пропозицію цього учасника, замовник виявив невідповідність тендерній документації. І у своїй вимозі зазначив: «учасник повинен надати наступні документи: копія сертифікатів відповідності на товар або посвідчення про якість або висновку санітарно – епідеміологічної експертизи або ветеринарної довідки або іншого документу, що підтверджує якість товару (достатньо надати копії одного з вищевказаних документів)».

Ця вимога, як і в попередніх прикладах, не стосувалась права підпису тендерної пропозиції чи відповідності кваліфікаційним критеріям. Однак і учасник ніяк не відреагував на таку вимогу замовника та документів протягом 24 годин не завантажив. Здавалося б, іншого шляху, аніж відхилити цю тендерну пропозицію, у замовника не було. Однак ФОП Стінську А. Б. все одно визнали переможницею процедури закупівлі, тому вона отримала бюджетний договір. 

Тож насамкінець ми можемо констатувати, що вдале використання інструменту 24 годин на виправлення помилок допомагає якнайкраще завершувати процедури закупівель, де учасники з найбільш економічно вигідними пропозиціями допустили дрібні помилки. А також економити бюджетні кошти. При цьому, замовникам потрібно бути дуже уважними, коли вони обирають, що можна виправляти, а що ні. Адже за порушення їм загрожує штраф — від 1500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Передноворічні проблеми з електроенергією

Декілька замовників у Хмельницькій області провели закупівлі постачання електроенергії з порушеннями. Тепер згідно з рішенням моніторингів Держаудитслужби, вони мають розірвати договори.

21.12.2020 20:00

Як COVID-19 допомагає замовникам уникати проведення конкурентних закупівель

Процедури на мільйони гривень, які аудитори не мають повноважень перевіряти.

20.10.2020 08:30

Як на Буковині з пандемією боролися

Як готувалася до епідемії і бореться з нею область з найбільшою кількістю хворих.

15.06.2020 20:00

Чому ФОП не може бути уповноваженою особою

Про корупційні ризики таких незаконних послуг на прикладі.

17.01.2020 17:00

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання