«Фантастична п’ятірка» від Укрзалізниці

14.07.2017 18:21

В державних тендерах все як і в кінострічках: є драматичні історії, є трилери, а є історії про супергероїв. Учасниками таких тендерів стають фірми, які мають «супер-силу» перемагати в процедурах мало  не з дня створення, вигравати десятки мільйонів не маючи нічого окрім олівця і ручки і набувати досвід виконання аналогічних договорів буквально за години. Тож далі ТОП-5 історій про фірми з «супер-силами» від Укрзалізниці.

#1 «ФІРМА-БЛИСКАВКА»

ТОВ «Сота Україна» створена 6 травня 2017 року. За 2 місяці свого існування фірма перемогла в 44 тендерах на суму 282 мільйони гривень. В середньому фірма перемагає кожного робочого дня і кожен день існування приносить фірмі більше 4 мільйони державних коштів. При цьому вона має тільки одного замовника – Укрзалізницю. Точніше 3 філії Укрзалізниці в особі «Дарницького вагоноремонтного заводу», «Стрийського вагоноремонтного заводу» та «Панютінського вагоноремонтного заводу».

Попри те, що фірма зареєструвалася в податковій тільки 10 травня вже наступного дня «Сота-Україна» мала досвід виконання договорів з постачання литва і запчастин до вантажних вагонів. Принаймні в тендерах в підтвердження своєї кваліфікованості фірма надає копії договору з ТОВ «Дніпровагонрембуд» від 11.05.2017р. До речі остання також частенько перемагає в тендерах залізниці. Основною спеціалізацією фірми є постачання металопродукції. При цьому фірма зареєстрована в приватному будинку в місті Києві по вулиці Черняховського, 29.

 

Київ, вул. Черняховського, 29 – фото Google maps

Отже поки ви читаєте цю статтю фірма з приватного будинку продовжує вигравати тендери і багатіти…

#2 «ФІРМА-СУПЕРСУСІД»

В місті Києві по в одному з п’ятиповерхових будинків є, мабуть, найбільш густонаселена квартира на світі.

В будинку №4 по вулиці Зоологічній, в 139-й квартирі прописані аж 308 фірм з різними власниками і директорами. Однією з цих компаній було непримітне ТОВ «УТМК» («Українська транспортно-машинобудівельна компанія»).

м. Київ, Зоологічна, 4

Звісно ж, що нічого окрім номеру телефону фірма не мала. Офіційно працівниками компанії вказані 4 особи: директор, 2 бухгалтера і менеджер. Власник фірми такий собі латвієць Павелс Губскіс.

Але ця фірма із супер-гуртожитку на Зоологічній №4 встигла за 2 роки перемогти в тендерах Укрзалізниці на 444 мільйони гривень.

Нещодавно ТОВ «УТМК» змінило адресу реєстрації і переїхало на проспект Пермоги, 5-а. Тепер у володінні фірми є цілий власний офіс №601.

#3 «ФІРМА-ХАПУН»

Наступна фірма теж з промовистою назвою: «Українська машинобудівельна техніка». Зареєстрована компанія 29 серпня 2016 року. Її директором і власником записаний Микола Хапун.

За 2 тижні після своєї реєстрація фірма вже подала пропозицію на участь в тендері Філії УЗ «Стрийський вагоноремонтний завод» на суму 3,3 мільйони гривень на постачання автозчепів рухомого складу та їх запчастин.

В своїй довідці про наявність матеріальної бази «Українська машинобудівельна техніка» зазначила, що має сканер, 3 комп’ютери, 3 телефони, 17 стільців і орендоване приміщення площею 42 квадратних метри.

Звісно, цього більш ніж достатньо для того аби не тільки поставляти автозчепи для вагонів і локомотивів, а й гарантувати їх якість. Раптом десь трапиться аварія через брак товару, фірма тут же закладеться своїм майном. Принаймні частиною майна. Ну олівцем там чи стільчиком. А якщо поквапитись, то мажа і сканер забрати. Офіс правда орендований і власник може не пустити.

За 10 місяців своєї активної роботи «Фірма-Хапун» натендерила на залізниці 170 мільйонів гривень і є головним постачальником автозчепів для рухомого складу по всій країні. Можна сказати стратегічний партнер залізниці.

Автозчепи рухомого складу

ТОВ «Українська машинобудівельна техніка» серед виробників товарів вказує російські компанії з Челябінська та Єкатеринбурга. При цьому тендерник залізниці прописаний на околицях міста Суми, разом з 25 іншими фірмами на території колишньої автобази, де й орендує офіс в 42 квадратних метри.

#4 «ФІРМА СУПЕРДНЯ»

ТОВ «Спецукрресурс» має в своїй історії тільки один виграний контракт. Єдина перемога принесла фірмі не мало не багато 194 мільйони гривень. При цьому вже після підписання договору суму контракту збільшили до 230 мільйонів.

За ці кошти фірма мала постачити запчастини для стрілочних переводів колій Укрзалізниці.

Ні за 2 роки існування фірми до цього, ні через рік після великої перемоги фірма більше не виграла жодного тендеру.

«Спецукрресурс» прописаний в житлових багатоповерхівках в центрі Києва (б-р Тараса Шевченка, 33-б).

Чому «суперсила» фірми подіяла тільки одного разу – доводиться лише здогадуватись. Можливо фірма акумулює свої здібності щоб «вистрелити» іще раз на кілька сотень мільйонів?

#5 «ДВІЙНИК ВЕЙДЕРА»

 В світі темних компаній і державних закупівель звісно ж існує і свій Дарт Вейдер. Щоправда виглядає він дещо інакше ніж в кінострічка Джорджа Лукаса.

Народний депутат України Олександр Грановський

«Дарт Грановський», був обраний народом України стати справжні джедаєм і захищати слабких і беззахисних. Та, схоже, темна сторона сили спокусила неюного «падавана» і він став на бік темного імператора.

Так народному депутату приписують зв’язки з трьома компаніями, які мають чи не найбільшу «супер-силу» в країні: ТОВ «Трейд Коммодіті», ТОВ «Август Пром» та ТОВ «Максмед Інтернешнл».

«Трейд Коммодіті» є головним постачальником дизельного палива для державних компаній. Тільки цього року фірма виграла тендерів Укрзалізниці на постачання дизпалива на 2,8 мільярди гривень.

Загалом за 2 роки фірма виграла тендери на 6,4 мільярди гривень. При цьому у «Коммодіті» не те, що власного заводу немає, а навіть паливну базу в місті Кам’янське фірма брала в оренду.

Приписана фірма в трьох квартирах п’ятиповерхівки в місті Кам’янське. Її співмешканцем є фірма «Август Пром», яка з минулого року стала одним з головних постачальників мастил, олив і мазуту для державних компаній. Менше ніж за рік фірма виграла в тендерах на 875 мільйонів гривень.

ТОВ «Максмед Інтернешнл» має на своєму рахунку тільки 135 мільйонів  в тендерах Укрзалізниці. Проте ця фірма примудрилася оскаржувати десятки залізничних тендерів на мільярди гривень, за що її вже звинувачують в «тендерному рекеті».

Фірма подає скаргу на процедуру і тендер зупиняється на час її розгляду. Минає кілька тижнів – скарга розглянута і «Максмед» надсилає нову скаргу і зупиняє тендер знов. І так триває місяцями. Таким чином фірма нібито пропонує заплатити їй, аби вона більше не оскаржували тендер і «дала добро» на завершення тендеру.

На «рекет» «Максмеду» вже написали скаргу до Прем’єра більшість великих виробників країни. Допоможе чи ні – питання спірне, а от те, що найбільші компанії України визнали свою беззахисність перед «Максмедом» говорить про те, що фірма-прокладка має «супер-силу» з якою можуть впоратись тільки найвпливовіші.

Отже наша фантастична історія добігає кінця. Всі події невигадані, всі персонажі справжні. Сподіваємось, що окрім фірм з темними «супер-силами» скоро у нас з’являться і справжні джедаї, які опанують світлу сторону сили. А працює над цим Dozorro і Transparency International Україна. Нехай прибуде з вами сила!

DOZORRO це майданчик для активістів, які займаються моніторингом публічних закупівель. Висновки авторів не є позицією адміністрації порталу, а відповідальність за достовірність фактів несуть автори.

В очікуванні відбудови: 5 питань, на які досі немає відповідей

Попри те, що відбудова фактично почалася, вона все ще потребує єдиної стратегії.

21.10.2022 10:53

Скільки коштуватиме відбудова: розрахунки Національної ради з відновлення

На що Уряд планує витратити міжнародну допомогу після війни. 

12.09.2022 18:20

Як Укравтодор купує будівництво Київської обхідної дороги поза Prozorro

Чим нова процедура відрізняється від звичних відкритих торгів в електронній системі.

07.02.2022 21:30

13 друзів хабармена: ризики в закупівлях і як їх побороти

Що можуть зробити замовники та їхні керівні органи, щоб закупівлі були більш ефективними і захищеними від корупції.

16.09.2021 13:00

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання