GMDN-класифікатор медичних виробів в Публічному модулі аналітики ВІ

15.10.2019 18:00

В Етап «Медичні закупівлі» Публічного модуля аналітики ВІ інтегровано міжнародну номенклатуру медичних виробів (Global Medical Device Nomenclature — GMDN). Основний плюс доданого класифікатора - тепер легше знаходити закупівлі конкретних груп медичних виробів (наприклад, голки, бинти, шприци). Для учасників з’явилася можливість розуміння об'єму ринку, конкурентів, цін, попиту. Організатори можуть знайти учасників, зрозуміти чи важко закупити необхідну групу товару, які ціни ставити на закупівлю. 

GMDN-класифікатор медичних виробів — це міжнародний класифікатор, який використовується для чіткої ідентифікації матеріалів, інструментів, імплантів та обладнання медичного призначення. Він дозволяє лікарям та закупівельникам, учасникам та контролерам дізнатися конкретні групи товарів, які закуповуються або закуповувалися.

Запровадження GMDN-класифікатора медвиробів — це один крок до прозорості медичних закупівель, а також більш зрозумілими.

Для того, щоб переглянути класифікацію по МНН або GMDN необхідно перейти на Етап «Медичні закупівлі» Публічного модуля аналітики ВІ, знайти лист «МНН» та в кожній таблиці ви зможете бачити підпис «МНН/GMDN», де і знайдете інформацію по відповідним класифікаторам. Для того, аби бачити окремо МНН і GMDN варто використати перемикач.

Кожен медичний виріб у системі GMDN має конкретну назву. Нині у системі близько 7,5 тис. виробників з усього світу та понад 1 млн медичних виробів.

GMDN-класифікатор використовується в понад 70 країнах світу, зокрема в усіх країнах Європи та США. Номенклатура GMDN рекомендована до використання Міжнародним форумом регуляторів медичних виробів (International Medical Device Regulators Forum — IMDRF)  і фактично є єдиною платформою ідентифікації медичних виробів та міжнародного галузевого обміну інформацією.

Як BI Prozorro може допомогти керівним органам?

Інструкція допоможе керівному органу ознайомитися з базовими функціями Публічного модуля аналітики ВІ

05.10.2020 14:44

Навіщо замовникам BI Prozorro?

Інструкція допоможе замовнику ознайомитися з базовими функціями Публічного модуля аналітики ВІ

05.10.2020 12:48

Чому різні області купують ШВЛ за різними цінами?

Станом на 26 квітня в Сумській і Полтавській області купили по 37 апаратів ШВЛ. Однак в одній на них витратили 28 млн грн, а в іншій — 37 млн грн. Як так вийшло? Пояснюємо, які бувають типи ШВЛ і скільки вони коштують.

28.04.2020 14:00

Рамкові угоди в Публічному модулі аналітики ВІ

Перевага Рамкових Угод – кожна зі сторін отримає надійних партнерів для довгострокової співпраці. Додатковою перевагою для постачальників є можливість налагодити співпрацю з держустановами на чітко визначений період та ефективність планування участі в інших закупівлях. Застосування Рамкових Угод надає можливість замовникові забезпечити економію часу та адміністративних ресурсів, закуповуючи товари та послуги на строк до 4 років, при цьому витративши час та ресурси на укладання Рамкових Угод лише один раз

22.11.2019 14:00

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання