Чому BI Prozorro корисний для учасників?

05.10.2020 13:03

Публічний модуль аналітики ВІ — аналітичний інструмент, який створила команда DOZORRO. Він містить дані про всі закупівлі, проведені через систему Prozorro з 2015 року. Інформація подається у вигляді зручних таблиць, аналітичних графіків та діаграм. Інструмент повністю інтегровано з системою Prozorro, що дозволяє аналізувати дані станом на попередню добу.

Як модуль може допомогти бізнесу?

Модуль може швидко дати відповіді на базові питання, що дозволить вам стати успішнішими в закупівлях:

  • Які ніші ринку не зайняті? 
  • Які сфери більш прибуткові?
  • Хто є основними конкурентами компанії?
  • Які у вас є проблеми й слабкі місця, що треба виправити?

За допомогою публічного модуля аналітики ви можете дослідити ринок і зрозуміти його привабливість, обсяг та можливі ризики. А після цього визначити власну тактику для участі в публічних закупівлях.

Ми виділили кілька найпопулярніших питань, які виникають у учасників , і підготували інструкції, які допоможуть вам швидко знайти на них відповіді.

1. Що допоможе оцінити попит на конкретний товар?

Бізнесу важливо орієнтуватися, у яких регіонах найчастіше купують товари його галузі, які замовники це роблять, у яких обсягах. Ця інформація допоможе вирішити, де й коли краще брати участь у публічних закупівлях, і чи затребуваний товар виробника взагалі.

Детальну інструкцію, як оцінити обсяг ринку, шукайте за посиланням

2. Як відібрати закупівлі конкретного товару?

У BI Prozorro зібрані величезні масиви інформації, і правильний пошук необхідних даних — запорука успішної аналітики. Тож якщо перше питання, яке виникає у вас — це “як тут щось знайти?”, не хвилюйтеся. Насправді це не так складно. Використання варіацій пошуку допоможе відібрати максимальну кількість релевантних даних за конкретним товаром та провести будь-яке аналітичне дослідження на їх основі.

Тонкощі пошуків інформації описані в цій інструкції

3. Як визначити ринкову ціну на товар?

Щоб перемагати в закупівлях, бізнес має пропонувати найкращу цінову пропозицію. Тож для успішного розвитку підприємства у цій сфері варто дослідити, які ціни панують на ринку. Завдяки цьому ви зможете визначити, чи вигідно вам пропонувати свій товар державі, наскільки це буде прибутково тощо. 

Дізнатися ціни на ринку можна за допомогою кількох кроків із нашої інструкції

4. Як дізнатися більше про конкуренцію?

Конкуренція — важливий критерій оцінки ринку. Якщо ви часто програєте за ціною і через це втрачаєте можливості — проаналізуйте своїх конкурентів, щоб обрати переможну стратегію. 

Як знайти своїх основних конкурентів, читайте у поясненні
Якщо бажаєте проаналізувати конкуренцію у певній сфері, оберіть цю інструкцію

5. Як покращити свої результати?

Часто підвищити свою успішність можна завдяки аналізу своїх слабких місць. І це також можна зробити за допомогою публічного модуля BI Prozorro. Карточка учасника — саме той інструмент, який дозволить швидко і точно дослідити свій стан на ринку публічних закупівель та можливості зростання. 

Детальніше про те, як проаналізувати себе, у цій інструкції

 

У цьому матеріалі зібрані лише базові питання від учасників. Однак ми також підготували інструкції та відео пояснення і для інших ситуацій. Їх можна знайти у спільному переліку пояснень та на нашому YouTube-каналі. Окрім цього, ви можете надіслати запитання нам на пошту bi@ti-ukraine.org. А також запрошуємо долучитися до групи Аналітичні інструменти Prozorro на Facebook. Тут ми публікуємо новини про оновлення модуля і разом з його користувачами обговорюємо інструменти. Приєднуйтесь!

Вебінар: Базова аналітика для успішної роботи бізнесу в Prozorro

Як розмістити інформацію про публічні закупівлі на своєму сайті?

Інформація про публічні закупівлі на сайті — це відкритість місцевої влади. Така новація має низку переваг. Ми розробили просту інструкцію, яка допоможе відобразити інформацію про публічні закупівлі за допомогою Публічного модуля аналітики ВІ лаконічно, інформативно, а головне — правильно .

19.08.2020 13:00

Логотип ВІ та оптимізація роботи Публічного модуля аналітики ВІ

Нарешті Модуль ВІ отримав персональне лого та корпоративний колір. Але окрім цього ми постійно прагнемо швидкодії модуля, тому оптимізуємо роботу з інформацією. Які саме зміни відбулися - читайте в блозі

06.12.2019 13:00

YouControl та ризик-фактори з Публічного модуля аналітики BI

У систему YouControl додалися чотири ризик-фактори із BI ProZorro. Дані про юридичну особу як учасника публічних закупівель доступні для користувачів YouControl

03.12.2019 08:00

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання