Рамкові угоди в Публічному модулі аналітики ВІ

22.11.2019 14:00

Згідно термінів, що наведені у статті 1 Закону України “Про публічні закупівлі” “рамкова угода - правочин, який укладається одним чи кількома замовниками (централізованими закупівельними організаціями) у порядку, встановленому цим Законом, з одним чи кількома учасниками процедури закупівлі з метою визначення основних умов закупівлі окремих товарів і послуг для укладення відповідних договорів про закупівлю протягом строку дії рамкової угоди”.

Вони можуть здійснюватися як самостійно Замовниками, так і централізованою закупівельною організацією (далі – ЦЗО) в інтересах інших Замовників.

Порядок визначає певні особливості укладання рамкових угод, а саме:

  • РУ мають укладатися виключно з декількома постачальниками (мінімум трьома), яких обирають у ході аукціону;
  • для укладання РУ використовується виключно процедура відкритих торгів з публікацією англійською мовою.

Принципова перевага закупівлі за РУ, у порівнянні з процедурою відкритих торгів, це - можливість швидко замовити товар або послугу та отримати на неї ринкову ціну. При кожному новому замовленні Замовнику потрібно лише призначити аукціон, який відбудеться через 4 дні. Не потрібно збирати довідки від учасників, перевіряти їх документи та репутацію. Немає оскарження такого замовлення. Все це робиться один раз - на першому етапі. Співпраця ж може тривати декілька років.

Замовник може сам визначити мінімальну кількість учасників РУ (але не менше трьох). Таким чином створення конкуренції між учасниками РУ може вирішити питання демпінгу та односторонньої відмови від виконання договору. За рахунок можливості замовляти товари/послуги швидко (аукціон через 4 дні) Замовник має можливість замінити постачальника, що з якихось причин не може далі виконувати свої зобов'язання. Замовники можуть проводити закупівлі товарів та послуг широкого вжитку (наприклад, паливо, продукти харчування, канцелярія, медичні засоби тощо) та укладати договір (РУ) терміном до 4 років. Протягом цього періоду в рамках угоди установа може здійснювати закупівлю та проплату невеликого обсягу й тільки тоді, коли виникне потреба.

Найголовніша перевага РУ – кожна зі сторін отримає надійних партнерів для довгострокової співпраці. Додатковою перевагою для постачальників є можливість налагодити співпрацю з держустановами на чітко визначений період та ефективність планування участі в інших закупівлях.

Застосування РУ надає можливість замовникові забезпечити економію часу та адміністративних ресурсів, закуповуючи товари та послуги на строк до 4 років, при цьому витративши час та ресурси на укладання РУ лише один раз.

Зручність та ефективність такого інструменту оцінять Замовники, що з року в рік проводять закупівлі одного і того ж товару чи послуги.

Рамкові угоди ми додали в Публічний модуль аналітики ВІ. На листі «Тендери/лоти» Етапу закупівель в колонці «процедура закупівлі» оберіть «Закупівля за рамковою угодою». Перед вами буде перелік закупівель за даним типом процедури. 

В кінці таблиці є додаткові дві колонки «Номер рамкової угоди» та посилання на саму Рамкову угоду в системі ProZorro.

Відео-інструкція:

Навіщо замовникам BI Prozorro?

Інструкція допоможе замовнику ознайомитися з базовими функціями Публічного модуля аналітики ВІ

05.10.2020 12:48

YouControl та ризик-фактори з Публічного модуля аналітики BI

У систему YouControl додалися чотири ризик-фактори із BI ProZorro. Дані про юридичну особу як учасника публічних закупівель доступні для користувачів YouControl

03.12.2019 08:00

Як правильно підписатися на тендер та слідкувати за кожним етапом проведення процедури закупівлі

Якщо ви бажаєте підписатися на тендер та отримувати важливі сповіщення на пошту, Telegram або Skype, вам необхідно перейти на сайт DOZORRO.

25.10.2019 15:00

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання