"Національні" ковбасні допороги

29.05.2017 15:12

Проглядаючи закупівлі в ProZorro, ми натрапили на допорогову закупівлю молочних продуктів Державного підприємства "Готельний комплекс "Національний" Управління справами Апарату Верховної Ради України" (Далі - Замовник). Очікувана вартість закупівлі становила 400 тис. грн. Нам стало цікаво: як так може бути, що на 400 тис. грн. даний Замовник проводить допорогові закупівлі, а не відкриті торги?

Ми вирішили проглянути закупівлі Замовника за 2017 рік і наштовхнулися на ще ряд закупівель, які проведені як “допороги” (Нижче наведена інформація про допорогові закупівлі Замовника)

Крім того, було виявлено, що Замовник розділяє предмет закупівлі на менші суми, що нагадує уникнення проведення процедури за Законом. (Інформація наведена нижче)

Також, було виявлено, що Замовник не провів жодних відкритих торгів, річний план та додаток до нього не оприлюднений в системі Prozorro. З огляду на все вищезазначене, ми припустили, що Замовник не вважає себе Замовником та вирішили підготувати до нього листа.

Проте, отримавши Лист від Замовника, ми здивувалися, адже, нам було повідомлено, що закупівлі проводяться відповідно до вимог законодавства.

Отже, все натякає на уникнення проведення процедур закупівель. До відповідних контролюючих органів буде підготовлено відповідні листи.

Моніторинг відбудови: виклики та важливі уроки

Виступ заступника виконавчого директора TI Ukraine з інноваційних проєктів Івана Лахтіонова під час вебінару «Моніторинг відбудови» Інституту економічних досліджень та політичних консультацій.

16.02.2024 09:40

Як саме ви можете боротися з марнотратством бюджету і корупцією в закупівлях

Інструкція для тих, хто хоче почати впливати на раціональне витрачання коштів держави, але не знає, з чого почати.

09.12.2023 13:30

Як зробити публічні закупівлі менш привабливими для бізнесу

Чому зупиняти платежі за результатами моніторингів Держаудитслужби — погана ідея і чи є альтернативні рішення для контролю?

30.11.2023 10:30

Локалізація в дії: чи вдасться підтримати вітчизняного виробника

До другого читання у законопроєкт 3739 про локалізацію в Prozorro внесли зміни, щоб не порушувати міжнародні зобов’язання. Як тепер вона працюватиме.

03.02.2022 10:05

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання