Усе на МАЗі: у Вишневому купують автобус з переплатою 2,5 млн грн

01.10.2019 19:06

У місті Вишневе Київської області комунальне підприємство «Управління комунального господарства» через ProZorro купує міжміський автобус з переплатою для бюджету 2,5 млн грн.

В тендері взяли участь три підприємства: ТОВ «НПО НТ «БУДШЛЯХМАШ», ТОВ «УКРАВТОКОМПЛЕКТ ЛТД» та ТОВ «Автогруп». Пропозиція компанії ТОВ «Автогруп» була законно відхилена замовником, оскільки той не надав всіх необхідних документів і запропонував автобус, гірший від білоруського за технічними характеристиками. Інші учасники, ТОВ «НПО НТ «Будшляхмаш» та ТОВ «Укравтокомплект ЛТД», запропонували автобус МАЗ 232062 за 6,1 млн грн. 23 вересня 2019 року замовник визнав переможцем даної закупівлі ТОВ «НПО НТ «БУДШЛЯХМАШ».

Очікувану вартість міжміського автобусу МАЗ замовник встановив на рівні 6,1 млн грн. Хоча на ринку автобус МАЗ 232062 з кондиціонером салону та аудіо-системою коштує 3,6 млн грн (базова комплектація коштує 3,3 млн грн, кондиціонер салону та аудіо-відео система - 300 тис. грн). Тобто, очікувана вартість автобуса Вишневої міської ради в 1,7 рази перевищує середньоринкову ціну і потенційно може завдати збитків місту на суму 2,5 млн грн.

«Будшляхмаш» та «Укравтокомплект ЛТД» продають комунальну та спеціальну техніку.  Інформація про продаж автобусів, зокрема, міжміського автобусу МАЗ 232062 та його вартість на сайтах компаній відсутня. Ми звернулися до цих компаній з проханням надати комерційну пропозицію для міжміського автобусу МАЗ 232062. «Будшляхмаш» проігнорував наш запит, а «Укравтокомплект ЛТД» запропонував «купити» автобус з кондиціонером та аудіо системою за 3,5 млн грн

Тобто, на тендері «Укравтокомплект ЛТД» пропонує міжміський автобус МАЗ за 6,1 млн грн, а для пересічного покупця цей же автобус коштує в 1,7 рази дешевше - 3,5 млн грн.

Детально проаналізувавши тендерні пропозиції «Будшляхмаш» та «Укравтокомплект ЛТД», ми знайшли факти, які вказують на їх можливу антиконкурентну поведінку на торгах:

  • обидва учасники є офіційними дилерами ВАТ «Мінський автомобільний завод»;
  • обидва учасники у складі своїх тендерних пропозицій завантажили один і той же сертифікат відповідності колісного транспортного засобу  № UA.008.10741-19/Н, виданого 02.07.2019 року ТОВ «Центр Авто».
  • обидва учасники не знижували свої цінові пропозиції під час аукціону;
  • тендерні пропозиції обох учасників були завантажені в систему електронних закупівель  в один день – 09.08.2019 року з різницею не більше 1 години, їх структура та склад майже ідентичні.

На нашу думку, зазначені вище обставини створюють певні умови для узгодженої поведінки учасників та, як наслідок, усувають конкуренцію між ними під час аукціону. 

Громадська організація  «Трансперенсі Інтернешнл Україна» направила звернення до  Національної поліції України, Генеральної прокуратури України та Антимонопольного комітету України з вимогою оперативного реагування  та запобігання розтраті грошей платників податків.

Вимагаємо під час підписання договору привести вартість автобусу у відповідність до ринкової, в іншому випадку - вимагаємо скасувати цей тендер, а новий провести з дотриманням Закону, та зокрема, правильно визначеною очікуваною вартістю.

Нове укриття за декілька днів: як на Prozorro купують модульні сховища

Проєкт DOZORRO Transparency International Ukraine дослідив, як за бюджетні гроші встановлюють мобільні та модульні укриття.

13.10.2023 10:00

Старі методи обігріву повертаються: як на Prozorro купують буржуйки

Проєкт DOZORRO Transparency International Ukraine порахував, як багато буржуйок купили через Prozorro та скільки на це витратили  у 2022 році. 

21.02.2023 10:10

Скільки коштують телемарафони «Єдині новини» та «FreeДом» і програми на «Дом»

Кому та скільки держава платить за контент для інформаційних марафонів і державного каналу.

17.02.2023 11:45

Prozorro без кордонів: звідки приходять іноземні учасники на українські тендери

Чи багато в українських публічних закупівлях компаній-нерезидентів, та що вони продають.

30.01.2023 14:00

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання