Загадковий дорожній ремонт в Дніпрі

02.05.2017 14:35

Нещодавно ми ознайомилися з тим, як Департамент благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради проводить тендери щодо ремонту автошляхів. Саме на цю закупівлю нам вказав відгук, залишений на порталі DoZorro.

Ми проаналізували залишений відгук і, от, що думаємо стосовно даного тендеру.

По-перше, в документації не було вказано місце, де повинні бути надані послуги, що є порушенням, адже, при оголошенні такої закупівлі обов'язково повинно бути зазначено місце виконання робіт чи надання послуг. Так, в документації зазначено місцем виконання робіт місто Дніпро, проте, цього замало. Законодавство зобов'язує вказати об'єкт, який підлягає ремонту, тобто зазначити перелік вулиць чи їх ділянок, якщо ремонт стосується автошляхів.

По-друге, в документації відсутній загальний перелік робіт (послуг), які необхідно виконати, натомість, містяться лише одиничні розцінки на певні роботи. Зазначене, також, не узгоджується з законодавством. Адже, учасники повинні знати де ремонтувати і що ремонтувати.

По-третє, Замовник укладає договір на загальну очікувану вартість 200 млн. грн., при тому, що учасники торгуються за одиничними розцінками. Пропозиція найдешевшого складає трохи більше 1,5 млн. грн. Законодавство забороняє укладати договір на суму, більшу ніж за результатами аукціону переможця.

Також, цікавим є пункт 11.2 укладеного договору, який передбачає, що текст Договору, будь-які матеріали, інформація та дані, які відносяться до Договору та його виконання, є конфіденційними та не можуть бути переданими третім особам без попередньої згоди на це другої Сторони Договору, крім визначених випадків. Враховуючи, що проект договору готується Замовником, виникає питання, навіщо передбачена конфіденційність? Чи можливо Замовник щось намагається приховати?

Стосовно зазначеної закупівлі ми та наші партнери з Громадського контролю вже звернулися до Замовника та контролюючих органів з проханням скасувати закупівлю. До казначейства підготовлено звернення з проханням не реєструвати договір укладений за даною закупівлею.

Як саме ви можете боротися з марнотратством бюджету і корупцією в закупівлях

Інструкція для тих, хто хоче почати впливати на раціональне витрачання коштів держави, але не знає, з чого почати.

09.12.2023 13:30

Які зміни в публічних закупівлях очікує від нас ЄС

Вдосконалення контролю, більше нецінових критеріїв, розвиток централізованих закупівель на місцевому рівні та скасування обов’язкових е-аукціонів.

10.11.2023 12:00

Нові зміни в антимонопольне законодавство: розв'язують проблеми чи додають нових

Останні зміни в антимонопольне законодавство не йдуть на користь конкуренції в публічних закупівлях.

07.12.2021 11:00

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання