DOZORRO-NEWS

“Автоспецпрому” замовили ще 245 повнопривідних шидких

12.01.2022 10:52

Держпідприємство «Медичні закупівлі України» Міністерства охорони здоров’я України уклало п’ять угод із ТОВ «Автоспецпром» про закупівлю автомобілів швидкої допомоги на загальну суму 417,06 млн грн. Зокрема замовили 245 швидких типу С на базі повнопривідного мікроавтобуса Citroen Jumper Dangel 4х4 з апаратом штучної вентиляції легень Sirio S2/T (Італія) по 1,70 млн грн, інформує видання “Наші гроші”.  

Нинішні закупівлі оголосили 6 грудня за спрощеною процедурою. На сторінках тендерів було вказано, що товар має бути поставлений до 28 грудня, тобто за кілька днів після оголошення.

Журналісти зауважують проект договору не визначав чітку дату поставки, мовляв, строк поставки визначатиметься замовником у заявці на поставку. Єдиним учасником цієї закупівлі став «Автоспецпром». Через півгодини після укладання договорів їхній строк дії був додатковими угодами продовжений на півроку – до 30 червня 2022 року. Це було зроблено «з урахуванням листа постачальника про продовження співпраці» та «у зв’язку з продовженням співпраці».

Також додатковими угодами дозволили 100% аванс на підставі «вмотивованого звернення» компанії на строк не більше року згідно постанови КМУ №1070 від 4 грудня 2019 року.

За даними систем «Є-Дата» і «.007», замовник 30 грудня перерахував фірмі аванс. Отже, тепер «Автоспецпром» має до середини 2022 року поставити оплачені наперед швидкі.

Засновниками фірми «Автоспецпром» є Еміль Володимирович і Артем Володимирович Фісталі та ДочП «Регіон 2002», яким вони ж володіють через ТОВ «Виробнича компанія Діспомед» разом із Германом Емілевичем Фісталем. Це відповідно онуки та син відомого лікаря і професора Еміля Яковича Фісталя, який в останні роки працював в окупованому Росією Донецьку та отримував нагороди так званої «ДНР».

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання