DOZORRO-NEWS

Бориспільська РДА замовила будівництво сільської школи за майже 163 мільйони гривень

08.10.2019 10:30

Провівши відкриті торги Управління капітального будівництва та архітектури Бориспільської РДА Київської області замовило ПрАТ «Бориспільський комбінат будівельних матеріалів» («БКБМ») будівництво школи в селі Гора за 162,84 млн грн. Про це повідомляє видання «Наші гроші» з посиланням на ProZorro.

За умовами контракту до кінця 2020 року по вул. Центральна, 3 мають збудувати школу на 24 класи, або 600 учнів із котельнею, біологічними очисними спорудами, теплицею і спортивними майданчиками. Отже, будівництво коштує 271 тис грн. за місце. У жовтні 2018 року Мінрозвитку встановило опосередковану вартість будівництва шкіл на рівні 105 тис грн. за учнівське місце, що в 2,5 раза дешевше. 

Єдиним конкурентом переможця торгів було ТОВ «Трест Бориспільсільбуд» Олександра, Івана, Дмитра і Галини Сичів та Олени Гетманової, причому ніхто не знижував ціну під час аукціону.

Державна аудиторська служба України заявила, що замовник мав відхилити суперника за ціну, відкриту для всіх до початку торгів, і відмінити тендер, але замовник це заперечив.

Акціонерами «БКБМ» є Володимир Ілліч та Ігор Володимирович Шалімови. Батько і син є депутатами Бориспільської міськради від партії «Наш край», навколо якої об’єдналися колишні «регіонали». На місцевих виборах 2015 року список цієї партії у Борисполі очолював мер Анатолій Федорчук. 

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання