DOZORRO-NEWS

Екс-керівника дрогобицького КП засудили до 3 років за незаконне завищення цін під час закупівлі пального

18.07.2019 09:08

У Дрогобичі екс-директора «Комбінату міського господарства» Дрогобицької міської ради Андрія Яніва засудили на три роки позбавлення волі через завищення цін на пальне. Про це з посиланням на прес-службу ГУНП у Львівській області повідомляє видання «Zaxid.net».

Правоохоронці з’ясували, що впродовж січня 2017 року через систему публічних закупівель ProZorrо комунальне підприємство проводило відкриті торги зі закупівлі нафтопродуктів. За їх результатами з фірмою-переможцем уклали договір про поставку паливно-мастильних матеріалів вартістю понад 15 млн грн. Згодом порушивши закон «Про публічні закупівлі», посадовець уклав з цим же підприємством додаткові угоди, в яких безпідставно завищив ціну за літр пального. Через що комунальне підприємство зазнало майнової шкоди на суму в 434 тис. грн.

За рішенням суду директор визнаний винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).Чоловіка засуджено до позбавлення волі строком на три роки (з випробувальним терміном два роки) із позбавленням права обіймати посади та займатися діяльністю, пов’язаною із виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій строком на два роки.  Крім того, його оштрафували на 250 неоподаткованих мінімумів доходів громадян – 4 250 грн.

Добитися справедливості у цій справі вдалося зокрема стараннями Центру громадського моніторингу та досліджень та видання НашіГроші.Львів, які писали про безпідставне завищення цін на бензин Дрогобицькою міською радою ще в 2017 році. 


© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання