DOZORRO-NEWS

Фірми знайомих мера Покровська отримали підряди на постачання теплової енергії до навчальних закладів міста

24.02.2021 10:09

Управління освіти виконкому Покровської міськради Дніпропетровської області уклало дві угоди з ТОВ «Теплоінвест Україна» та ТОВ «Укртехресурс» про постачання теплової енергії на загальну суму 7,97 мільйонів гривень. За одним договором, «Укртехресурс» за 3,6 мільйона гривень поставить тепло в адмінбудівлю управління освіти, Будинок творчості дітей та юнацтва, ДЮСШ і  шкільне відділення КЗ «НВО». За другою угодою «Теплоінвест Україна» поставить тепло ще в 9 шкіл та дитсадків міста Покров за 4,38 мільйонів гривень, повідомляє «Інформатор. Гроші».

Обидва тендери пройшли без конкуренції, за переговорною процедурою. В обґрунтуванні йшлося, що централізоване теплопостачання в місті Покров відсутнє. А можливість забезпечення теплом усіх 13 будівель є лише в першому випадку у «Укртехресурс», в другому у «Теплоінвест Україна», з якими будівлі мають спільну теплову мережу. Інші організації не мають можливості забезпечити їх теплом.

ТОВ «Укртехресурси» було засновано у 2001 році в Покрові Іриною Єкимовою і Миколою Давидовим. Пізніше єдиним власником став Станіслав Мациборко, який з нинішнім мером Олександром Шаповалом обиралися до міської ради Покрова депутатами від ВО «Батьківщина». У 2015 році від «Батьківщини» Станіслав пробував переобратися до міськради, але не вийшло. Зате в 2020 році обрався туди знову від партії «Слуга народу», від якої балотувався і мер міста Олександр Шаповал. Брат Станіслава Ігор Мациборко теж є депутатом міськради від «Слуги народу» з 2020 року в новому скликанні.

ТОВ «Теплоінвест Україна», якому теж безальтернативно належить загальна тепломережа з частиною бюджетних установ, було зареєстровано в Дніпрі влітку 2020 року. Фірма належить директору Ігорю Гільдіну, Ігорю Вайсману та Миколі Гончарову. Останній працював до 2018 року заступником мера міста Покров Шаповала з комунальних питань. 

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання